1 de 10
TURISME

Reus Promoció fa costat als guies turístics habilitats «per una professió reconeguda i sostenible»

Reus Promoció dona el seu suport als integrants de l'AGUICAT | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus | 25 de maig de 2021 a les 12:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts 25 de maig, Reus Promoció ha mostrat el seu suport a l’Associació de Guies Habilitats per la Generalitat de Catalunya (AGUICAT) en un acte en què la regidora del ram, Montserrat Caelles, i la representant de la comissió d’AGUICAT a Tarragona, Carme Granados, han signat la declaració i decàleg de bones pràctiques dels guies turístics a la seu central de l’agència, al carrer de Joan, 34A. 

Caelles ha volgut destacar el “suport de l’Agència de Promoció de la ciutat a un sector que ha patit molt per la crisi de la Covid i que ara més que mai les institucions s’uneixen per posar en valor la importància del guiatge de qualitat i promoure el turisme responsable”. Ha descrit la feina dels guies professionals com "indispensable, ja que els professionals habilitats són els que contribueixen a generar riquesa i fomentar el bon ús de l’espai públic en convivència amb la ciutadania i el coneixement del patrimoni del territori".

Entre els objectius de la declaració per reconèixer les bones pràctiques de guiatge de grups a la via pública destaquen "millorar la imatge interna i externa del territori i fer de les visites guiades una experiència de qualitat per al visitant; posar en valor i difondre la feina realitzada pel col·lectiu de guies com a difusors del patrimoni i la cultura del territori; afavorir la convivència amb la població i l’activitat econòmica local, minimitzant els impactes negatius que es puguin produir per l’afluència de grups a la via pública; i tenir cura dels recursos turístics del territori", segons han precisat fonts municipals.

Defensa de la professió de guia oficial per "oferir un servei de qualitat"

La declaració i el decàleg de bones pràctiques "promouen, en resum, millorar l’activitat i la professió de guia turístic al territori". Des del consistori s'ha apuntat l’Aguicat representa els guies turístics habilitats per la Generalitat de Catalunya i actualment estan preparant "noves accions per donar-se a conèixer a més públic, algunes de les accions previstes per la nova temporada, un cop passi l’estiu són formacions de guiatge professional, vetllant per una oferta turística respectuosa amb el medi, la cultura de les nostres terres i la pròpia població, seguint els criteris de desenvolupament d’un turisme sostenible".

Granados, al seu torn, ha dit que “des del mes d’octubre passat estem reunint-nos amb diverses institucions per donar-nos a conèixer personalment i exposar les nostres inquietuds per tal de treballar de forma cooperativa”. L’Associació de Guies Habilitats per la Generalitat de Catalunya està formada per 387 membres. La comissió de Tarragona i Terres de l’Ebre està integrada per 25 integrants. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: