1 de 10
TRADICIONS

Les Borges del Camp celebrarà la Capvuitada de Corpus sense la processó

L'acte central és el 10 de juny a les 7 de la tarda

Imatge d'arxiu de la festa de la Capvuitada | La Guia de Reus
per Reusdigital.cat, 25 de maig de 2021 a les 12:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Vot de Poble de la Capvuitada del Corpus se celebrarà a les Borges del Camp, per segon any consecutiu, amb canvis en la programació, que s'ha hagut d'adaptar a la pandèmia de la covid-19.

Els actes començaran amb la solemnitat del Corpus Christi, el dijous 3 de juny. A les 8 del vespre, l'església parroquial acollirà la Missa solemne que seguirà d'una estona de pregària davant el Santíssim exposat.

Ja el dia 10 de juny, festa local de la Capvuitada, els actes oficials arrencaran a les 10 del matí, amb una pregària Eucarística. Tot seguit, i com a novetat d'aquest any per a recordar les tradicionals catifes de flors que es fan als carrers processionals, es convida a petits i grans a acudir a la plaça de l'Església per tal d'enramar-la simbòlicament per no perdre aquesta tradició.

L'acte central de la diada es produirà a les 7 de la tarda. El temple parroquial acollirà l'Ofici solemne concelebrat, que comptarà amb l'assistència de la Corporació Municipal. Predicarà en aquesta festivitat mossèn Joan Àguila, rector de les Borges entre 2010 i 2017 i actual vicari de la Pastoral. Durant l'Ofici, representants del Consistori, faran ofrena de la bandera local, símbol que aquesta festa prové de la voluntat dels borgencs i borgenques. La celebració acabarà amb la renovació del Vot de Poble i la benedicció amb el Santíssim. En aquest moment, els nens i nenes podran llençar pètals de flors, com farien en la processó.

En acabar, a la plaça de l'Església, hi haurà l'actuació musical a càrrec del conjunt After Dark, que interpretaran un selecte repertori de versions de pop-rock amb un estil acústic, subtil i elegant.

Exposició virtual de Capvuitada

Amb motiu d'aquesta festa, l'Arxiu Fotogràfic Municipal ha organitzat una exposició virtual de fotografies antigues aportades pels borgencs i borgenques relacionades amb la Capvuitada del Corpus. Una cinquantena d'imatges del segle XX que il·lustren diversos actes d'aquesta tradicional festa. Es pot consultar aquí

Capvuitada, també als balcons

Una de les tradicions de Capvuitada és la de penjar vànues o domassos als balcons de les cases per on passa la processó. Malgrat no poder celebrar la processó, l'Ajuntament i la Parròquia conviden tots els veïns i veïnes de la vila a guarnir els balcons amb vànues, domassos o cartells decorats emulant les sanefes de les catifes de flors que guarneixen el poble en aquesta diada.

La festa de la Capvuitada

La festa de la Capvuitada és considerada com a Festa Major religiosa. Se celebra cada any el dijous de la vuitada de Corpus, des de fa més de dos-cents anys. Tota la informació sobre la festa, la podeu consultar en aquest enllaç
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: