AIGUA

Cambrils inicia el programa de control de qualitat d'aigua de consum humà

Recolliran vint mostres de l'aixeta de diferents domicilis particulars que després s'analitzaran al laboratori

Les mostres s'agafaran de les aixetes de diversos domicilis de la vila | Cambrils.cat
per Reusdigital.cat, Cambrils | 24 de maig de 2021 a les 16:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El departament de Salut Pública de l'Ajuntament de Cambrils iniciarà aquest proper mes juny el programa anual de control de la qualitat de l'aigua de consum humà a l'aixeta. Aquest consisteix en la presa de 20 mostres d'aigua recollides directament a l'aixeta de diferents domicilis particulars que després són analitzades al laboratori i notificades a la propietat amb el resultat de la qualificació de l'aigua.

Aquesta analítica es programa a sol·licitud de la ciutadania interessada, fruit d'una denúncia o bé d'ofici mitjançant el pla de control analític de recollida de mostres planificat des del departament municipal de Salut. Els punts de recollida de mostres han de ser representatius de cadascuna de les zones de subministrament del terme i en la seva tria es consideren prioritaris els edificis construïts abans de 1980.

Fins al moment s'han realitzat un total de 110 analítiques a diverses zones de la vila. La normativa específica que regula i fixa els criteris de la qualitat de l'aigua de consum humà estableix el control de la qualitat de l'aigua a l'aixeta com una competència municipal.

L'Ajuntament de Cambrils, a través de Comaigua, entitat gestora del subministrament al municipi, "assegura que l'aigua de la xarxa pública d'abastament té la màxima garantia sanitària fins al punt d'entrada als edificis". Tot i això, "la instal·lació interior correspon a la propietat de l'edifici o a la persona titular de les activitats públiques i comercials", s'ha assenyalat per part de fonts municipals. A vegades, en aquesta xarxa interna "poden haver-hi factors que alterin la qualitat inicial de l'aigua, com ara l'existència de dipòsits o l'estat del material de les canonades".

Per aquest motiu, s'ha apuntat, durant la realització d'aquest programa també s'informa la ciutadania d'aquests possibles riscos i se'ls facilita una sèrie de recomanacions per evitar-los. Qualsevol persona interessada pot consultar la qualitat de l'aigua de casa seva sol·licitant aquesta analítica a través del web, omplint el formulari publicat en aquest enllaç. Es poden consultar també els resultats de les analítiques que realitza Comaigua a la xarxa de distribució que són trameses al Sistema d'Informació Nacional d'Aigua de Consum (SINAC).
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: