1 de 10
ESPECTACLES

El «Projecte Bartrina. Cultura de proximitat» seleccionarà quatre obres que es representaran a finals d'estiu

El termini per presentar les propostes comença aquest dilluns 24 de maig i finalitza el 20 de juny

El regidor de Cultura, Daniel Recasens, durant la roda de premsa | Reus Cultura
per Alba Cartanyà, Reus | 24 de maig de 2021 a les 11:42 |
Aquest article es va publicar originalment el 24 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El "Projecte Bartrina. Cultura de Proximitat 2021" presenta una nova iniciativa per potenciar la creació escènica local. Per això, s'obre una convocatòria per presentar obres que es representaran a finals d'estiu. Es valorarà la integració de diferents disciplines, la innovació, i la vinculació de les persones al territori, entre altres elements. Les peces han de tenir una durada d'entre 40 i 65 minuts i han de ser en català, inclusives i sense discriminació per sexe o gènere. 

Les bases, més detallades, es poden consultar a la pàgina web del Teatre Bartrina. Les companyies poden enviar les seves propostes fins al 20 de juny a l'adreça projectebartrina@teatrebartrina.cat. El 30 de juny es donaran a conèixer les quatre obres seleccionades, que es representaran a finals d'agost o principis de setembre, segons ha explicat el regidor de Cultura, Daniel Recasens.

Aquesta iniciativa del Consorci del Teatre Bartrina, conjuntament amb la regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, és una nova aposta "per la producció pròpia amb l’objectiu de posar en valor la proximitat, el talent local i el territori". Recasens ha assegurat que “aquest anunci és la constatació que el que va començar l’any 2020, en el context de la pandèmia, té continuïtat i que la producció pròpia serà novament un fet a la ciutat de Reus”. 

Els antecedents

Els estatus del Consorci del Teatre Bartrina preveuen, entre les finalitats i línies estratègiques de l'equipament, promoure activitats teatrals i d'altres arts escèniques, i fomentar-ne la producció i representació al teatre. També donar suport als grups i entitats que constitueixen el món de les arts escèniques de la ciutat o afavorir les iniciatives relacionades amb la creació artística, perquè ajuden a afavorir el desenvolupament de la cultura i de l'espectacle escènic a Reus.

A banda, també es volen "singularitzar" els productes escènics amb la voluntat de diversificar la producció i la creació. La ciutat de Reus forma part dels equipaments E3 del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya, coordinat per la Generalitat de Catalunya, i, en aquest cas, també forma part de les línies estratègiques que venen marcades poder entrar en la producció.

Concretament, s'especifica que els equipaments escènics i musicals locals multifuncionals han de complir el requisit, entre d'altres, el d'acollir simultàniament, activitats escenicomusicals d'audició o exhibició, i també de producció i creació de caràcter professional.

Recasens ha ressaltat que, des del Teatre Bartrina, "sempre ha existit la voluntat i la iniciativa relacionada amb la creació i producció artística". Ha recordat que al llarg dels anys s'ha anat fent producció pròpia, a través de diferents convenis de col·laboració.  
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: