SALUT MENTAL

Les fundacions Mémora i Rosa María Vivar sumen per impulsar la formació per a col·lectius vinculats a l'alzheimer

per Reusdigital.cat, Reus | 21 de maig de 2021 a les 13:56 |
Ambdues parts han signat un conveni de col·laboració | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mémora, a través de la seva Fundació, ha signat aquest divendres amb la Fundació Rosa M. Vivar un conveni de col·laboració que permetrà a ambdues entitats organitzar accions de formació i divulgació dirigides a persones i famílies que conviuen amb l'alzheimer i altres col·lectius amb alteracions cognitives, així com per a professionals del sector i la població en general que tingui interès en la prevenció de la memòria i millora de la salut cognitiva.

En l'acte de signatura, que ha tingut lloc a Reus, han intervingut la presidenta de la Fundación Rosa M. Vivar, Margarita Oliva, i el director de la Fundació Mémora, Joan Berenguer, que ha aprofitat l'ocasió per entregar a la Fundació Rosa M. Vivar un centenar d'exemplars del llibre Acoloreix la teva memòria. Es tracta d'un recull de 45 cartells publicitaris per pintar, que van marcar una època i que formen part de la memòria col·lectiva i de la vida de moltes persones.

El llibre és una eina de treball inclusiva que permet fer un treball intens de reminiscència, reforçat amb un vídeo amb les imatges i cançons de tots aquest anuncis. La Fundación Rosa M. Vivar lliurarà als professionals del l'Associació d'Alzheimer de Reus i Baix Camp aquest material didàctic per tal que contribueixin positivament al treball de les teràpies d'estimulació cognitives del Centre Terapèutic per a l'Alzheimer i la Unitat de la Memòria.

Berenguer ha subratllat que "com a organització compromesa amb l'acompanyament a les famílies i el suport als professionals dels àmbits sanitari, social i comunitari, estem molt orgullosos d'iniciar aquesta col·laboració amb Fundación Rosa M. Vivar, una entitat molt implicada amb les necessitats socials del territori i, gràcies al seu impuls, els malalts d'Alzheimer de Reus i el Camp de Tarragona disposen d'unes noves i avantguardistes instal·lacions al Centre Terapèutic per a l'Alzheimer i la Unitat de la Memòria".

Al seu torn, Oliva ha destacat "la sensibilitat i compromís de la Fundació Mémora per afavorir col·lectius especialment vulnerables i facilitar la difusió i el coneixement d'una gran diversitat de temàtiques que son d'interès per a tothom". "Agraïm la seva col·laboració per aportar valor afegit i un component didàctic a la societat", ha afegit.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: