1 de 10
ENSENYAMENT

Homenatge dels estudiants de l'INS Baix Camp a l'artista ebrenc Miquel Paton

Els alumnes han fet un collage inspirat en l'obra del seu professor, traspassat recentment

Els joves han creat un collage en homenatge al seu difunt professor, l'ebrenc Miquel Paton | INS Baix Camp
per Reusdigital.cat, Reus | 20 de maig de 2021 a les 17:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alumnes de segon d'ESO, de l'INS Baix Camp de Reus, han homenatjat aquesta setmana el seu professor Miquel Paton (de Visual i Plàstica), qui ha traspassat recentment. En la seva memòria, han fet una selecció d'una sèrie d'obres inspirades en la feina de l'artista ebrenc.

Tots aquests dibuixos formen un collage instal·lat al centre que "recorda el professor que no fa gaire encara inspirava els nostres joves", segons s'ha assenyalat des del centre. L'art de Paton era reconegut i la seva obra geomètrica, inspirada en els camps d'arròs del Delta de l'Ebre d'on era originari, tenia un ampli reconeixement artístic i els seus quadres, de colors vius i intensos, formen part de importants col·lecions d'art.

Paton deixa una extensa obra pictòrica, amb més de 40 exposicions individuals i més de 200 col·lectives. La seva obra, inspirada en l'expressionisme abstracte, es va caracteritzar per la representació dels paisatges a través de la geometria i un cromatisme viu. Els camps d'arròs del Delta de l'Ebre van ser una gran font d'inspiració per a Paton, qui vivia a la Ràpita des de feia molts anys.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: