AJUTS I SUBVENCIONS

Destinen 160.000 euros per ajudar els sectors de les activitats esportives i educatives

És una de les mesures del 'Pla de reactivació econòmica social', amb un import de 1.200 euros per sol·licitant

per Marc Busquets, Reus | 20 de maig de 2021 a les 13:44 |
Recasens, Prats i Cuerba, a la sala de premsa del consistori, tot presentant els ajuts | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d'Empresa i Ocupació, obrirà una nova convocatòria d'ajuts del 'Pla de reactivació econòmica i social' destinada a pal·liar els efectes econòmics que les mesures de prevenció de la pandèmia han tingut en els sectors d’activitats esportives i educatives en el temps de lleure.

La convocaròria té una partida econòmica de 160.000 euros, i la quantia dels ajuts a que poden optar els beneficiaris és de 1.200 euros. Els sectors esportiu i educatiu en el temps de lleure "són dels més greument afectats, han patit noves aturades i restriccions dràstiques d’aforament que fa preveure una recuperació més lenta, sobretot per aquelles que es desenvolupen en espais tancats", s'ha apuntat des del consistori per argumentar la mesura.

La convocatòria va dirigida, doncs, a dos col·lectius específics. D'una banda, el de les activitats de lleure en l'àmbit educatiu, fisicoesportiu i de salut, és a dir, empreses o autònoms que ofereixin aprenentatge artístics, d’idiomes o suport en diverses matèries d’aprenentatges, així com serveis i programes educatius; empreses i autònoms que realitzen activitats fisicoesportives de lleure o de salut en el temps de lleure.

De l'altra, al col·lectiu de les activitats esportives, és per a entitats gestores de les instal·lacions esportives censades al Cens d'equipaments esportius de Catalunya, i per a empreses que gestionen instal·lacions esportives. La convocatòria possibilitarà l'accés a subvencions als professionals que no disposen necessàriament d'un espai físic fixe on desenvolupen l'activitat, pel fet que és una situació que es produeix sovint en els possibles beneficiaris. En aquest cas, els professionals dels sectors subvencionats que no siguin titulars d'una activitat o negoci amb un centre de treball, hauran de justificar-ho en el moment de fer la sol·licitud amb una declaració responsable que la seva activitat no es realitza dins d'un centre de treball específic i, per aquest motiu, no té llicència municipal d'activitat.

Entre altres requisits, podran optar a les ajudes les activitats que hagin iniciat l'activitat econòmica abans de l'1 de gener de 2020; i que el percentatge d’ingressos s’hagi vist reduït durant l’any 2020 en un 40% respecte de l’any anterior. Els regidors d'Empresa i Ocupació, Carles Prats; de Cultura i Educació, Daniel Recasens; i d'Esports, Josep Cuerba, han explicat en roda de premsa, aquest dijous, els detalls de la nova línia d'ajuts inclosa en l'anomenat pla 'Reactivem Reus'. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: