1 de 10

El Grup Repsol-Petronor, la URV, la UPC i tres universitats més impulsen el màster en Tecnologies d’Hidrogen

El màster s'adreça a professionals interessats en noves tecnologies per contribuir a la transició energètica | URV
per Reusdigital.cat, Camp de Tarragona | 20 de maig de 2021 a les 11:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Grup Repsol-Petronor, la URV, la UPC i tres universitats més impulsen el màster en Tecnologies d’Hidrogen. És dirigit a professionals interessats en el potencial d'aquestes noves tecnologies "per contribuir a la transició energètica", segons ha apuntat la URV en un comunicat.

El Grup Repsol-Petronor promou aquesta aposta formativa, dissenyada i avalada per Mondragon Unibertsitatea, la Universitat del País Basc/Euskal Herriko Unibertsitatea, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Saragossa, a més de l’institut Comte de Rius de Tarragona i l’institut Escola del Treball de Barcelona, i amb la participació d’altres quatre centres formatius i d’investigació, com la Fundació de l’Hidrogen d’Aragó.

Les 12 entitats han unit els seus esforços per posar en marxa el màster en Tecnologies d’Hidrogen, que començarà el 15 d’octubre. Es tracta d’un màster multilocalitzat en quatre ubicacions: Bilbao, Barcelona, Tarragona i Saragossa, i que s’impartirà majoritàriament en modalitat virtual síncrona. El màster interuniversitari en Tecnologies d’Hidrogen "neix per oferir coneixements innovadors i avantguardistes en el camp de l’economia de l’hidrogen i les seves tecnologies associades. L’hidrogen és un dels vectors energètics amb major potencial per reduir la dependència de combustibles fòssils i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle", s'ha subratllat.

Segons un informe de Hydrogen Council, els projectes destinats a desenvolupar l’hidrogen verd com a font neta d’energia sumaran una inversió mundial de més de 250.000 milions d’euros fins a l’any 2030. Els fons europeus de recuperació Next Generation, encaminats a treballar per l’estratègia de descarbonització total de tots els sectors econòmics el 2050 a Europa, també "aposten de forma clara per aquest vector energètic". Aquest màster sorgeix, doncs, de la iniciativa motora de l’aula de coneixement del Corredor Basc de l’Hidrogen (BH2C), un projecte institucional i empresarial per convertir Euskadi en un hub de l’economia productiva verda i liderar un nou model energètic.

De la mà de Repsol-Petronor i amb la participació activa de més de 78 organitzacions entre empreses i centres de coneixement, aquest projecte preveu produir anualment 20.000 tones d’hidrogen i reduir més d’1,5 milions de tones a l’any d’emissions de CO₂. Amb una inversió de 1.300 milions d’euros fins a l’any 2026, també té previst generar més de 1.340 llocs de treball directes i 6.700 indirectes.

Per tot plegat, s'ha manifestat, el màster en Tecnologies de l’Hidrogen "representa una bona oportunitat per difondre aquest coneixement acumulat tant al sector productiu com a estudiants acabats de titular". El màster comptarà amb la participació de professionals en actiu de la indústria, així com experts universitaris i de centres tecnològics i de recerca de les 12 entitats impulsores. El component pràctic és un dels eixos centrals d’aquesta aposta formativa, ja que les persones participants realitzaran pràctiques regulars amb paquets de simulació, visites tècniques a empreses, a més de pràctiques presencials en laboratori per testejar els conceptes i eines analitzades.

La formació culminarà amb un treball fi de màster aplicat a un repte real, amb un objectiu prioritari: contribuir a l’avanç en els reptes reals de les empreses en el camp de les tecnologies d’hidrogen. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: