Ban per recordar als propietaris l’obligació de mantenir nets solars i parcel·les

per Reusdigital.cat, Reus | 19 de maig de 2021 a les 16:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha dictat un ban per la neteja de solars i parcel·les amb el qual recorda als propietaris la seva obligació de mantenir nets els espais. "Les persones propietàries de qualsevol tipus de terrenys, inclòs els considerats rústics, han de netejar els solars i les parcel·les i mantenir-les en condicions òptimes de seguretat, salubritat i d’ornat públic amb anterioritat al dia 18", s'hi pot llegir. Es considera que un sòl està net "quan es troba desbrossat sense herbes altes que puguin ocasionar incendis i lliure de residus". Així mateix, es permet picar la vegetació i deixar-la en el mateix terreny de forma regular i sense fer munts.

En cas que hi hagi restes vegetals i altres residus caldrà transportar-les a plantes de residus autoritzades pel seu tractament. Finalment, l'alcalde recorda en el ban que, "segons la perillositat per als béns i per a les persones que suposi el mal estat del solar l’Ajuntament haurà d’iniciar procediment d’ordre d’execució, (...) amb la possibilitat d’imposició de multes coercitives per un import d’entre 300 a 3.000 euros, que es podran reiterar fins que es compleixi l’obligació de conservació o mitjançant l’execució subsidiària dels treballs per part de l’Ajuntament i a càrrec de la persona propietària".

En aquest enllaç podeu consultar el procediment de control de l’estat dels solars.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: