1 de 10

El CIMIR incorpora el fons de la família Muntané Izquierdo

Els fills del fotògraf reusenc Jaume Muntané Llauradó hi han dipositat més de 1.500 reportatges fotogràfics

Material cedit al CIMIR | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, 19 de maig de 2021 a les 12:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) ha incorporat recentment el fons de la família Muntané Izquierdo. Els fills del fotògraf reusenc Jaume Muntané Llauradó han dipositat al CIMIR més de 1.500 reportatges fotogràfics, realitzats entre els anys 1955 i 1995, que documenten de forma excepcional el dia a dia de la ciutat de Reus.

Una vida rere l'objectiu

El fotògraf Jaume Muntané Llauradó (Reus, 1920 – 2020) va dedicar la seva vida a la fotografia. De ben petit, cap als catorze anys, el Jaume va començar a treballar a cal Santoja, una casa de fotografia que anava a fer reportatges per diversos pobles de la Ribera d'Ebre i de la Terra Alta.

Entre els anys 1935 i el 1937, va estar d'aprenent d'oficial a casa del fotògraf Zaragoza i, després, a cal Niepce, fins que es va incorporar a les files republicanes per anar al front. Acabada la Guerra Civil, on fou ferit dues vegades, va marxar a l'exili. En tornar a casa, els vencedors el van obligar a fer tres anys més de servei militar. Més endavant, va tornar a treballar a cal Niepce, primer, i a Esports Ferrer, després. I el 1955 a cal Valveny, on es feien gravats i fotografies. El 1958 obrí el seu propi negoci, Muntané reportatges fotogràfics (al carrer de Llovera), un negoci actiu fins al 1992.
Participació