Cambrils fa campanya per donar a conèixer el Pla Local de Salut

per Reusdigital.cat, Cambrils | 18 de maig de 2021 a les 17:52 |
El departament de Salut Pública de l'Ajuntament de Cambrils ha engegat una campanya per donar a conèixer el Pla Local de Salut 2021-2025 aprovat pel ple del 29 de març, "amb l'objectiu d'atendre les necessitats que afecten a la salut de les persones, disminuir les desigualtats en salut i promoure i protegir la salut des de totes les polítiques municipals". El Pla de Salut es pot consultar en aquest enllaç.

L'Ajuntament crearà una comissió de seguiment formada per professionals que revisaran i avaluaran la implementació de les 162 accions de prevenció, protecció i promoció de la salut previstes en el document aprovat. 

El document es vertebra entorn vuit eixos temàtics, cadascun dels quals es divideix en objectius i un total de 162 actuacions que donen resposta a un objectiu concret que alhora atén a una necessitat en salut determinada. Són Activitat física i esport; Hàbits alimentaris; Salut emocional i mental, i suport social; Relacions sexuals, afectives i reproductives; Consum de substàncies i ús de pantalles; Promoció, prevenció i sensibilització de malalties específiques, i accés als recursos de salut; Entorn saludable; i Protecció de la salut.

Així mateix, el pla de Salut es regeix pels següents principis que "es despleguen de forma transversal en totes les línies, objectius i actuacions i que s'hauran de tenir en compte al llarg de la implementació del Pla d'acció: la perspectiva de gènere i diversitat sexual, la perspectiva intercultural, la vulnerabilitat socioeconòmica, la perspectiva de la diversitat funcional i l'envelliment actiu", s'ha indicat des del consistori.
Participació