L'Ajuntament de Reus redacta un Pla de Prevenció per a futures pandèmies

per Reusdigital.cat, Reus | 18 de maig de 2021 a les 16:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus ha redactat un Pla de Prevenció per a futures pandèmies, un document per a la millora dels mecanismes de prevenció i gestió del risc davant de noves possibles pandèmies, amb la voluntat de preparar la ciutat davant de futures adversitats com la que va sorprendre a tothom el mes de març del 2020 amb l’inici de la pandèmia.

El pla recull tot un seguit de línies d’actuació que es desenvoluparan en diversos àmbits i que es concretaran en models i protocols d’intervenció i, finalment, en mecanismes de coordinació. El document recull també la participació d’altres agents, des de treballadors municipals de diferents departaments a membres del Comitè Municipal d’Emergències.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha explicat en roda de premsa que “l’objectiu és, després de la pandèmia, identificar els canvis necessaris en les formes urbanes que puguin mitigar la propagació de futurs contagis, reduint els seus efectes econòmics, socials i els impactes ambientals per poder avançar cap a unes ciutats més pròsperes, verdes i justes”. El pla intenta adaptar els mecanismes de l’Ajuntament de Reus a la situació de pandèmia, segons el regidor “en aquests darrers mesos hem fet un salt conceptual de tenir una mentalitat d’emergència a una de recuperació”.

El pla estableix l’oportunitat de continuar centrant-se en el reforç de la salut pública, la resiliència econòmica i l’accés als serveis per a tothom. I que cal un canvi transformador amb polítiques inclusives, compromís de la comunitat i una transició significativa cap a un enfocament més sostenible. Per dur a terme l’elaboració del Pla de millora dels mecanismes de prevenció davant de noves pandèmies s’han dut a terme dues taules de salut a totes les polítiques, una trobada amb els membres del Comitè d’Emergències, una reunió amb entitats i ciutadania, una amb els grups de l’oposició a l’Ajuntament i finalment una taula de salut a totes les polítiques. Totes les sessions es van iniciar amb un espai per a la reflexió i per l’exposició de l’estat emocional de les persones participants immersos en una nova realitat des de l’arribada de la pandèmia.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: