Cs demana un casal de gent gran a la Pastoreta

I que s'estudiï en quins altres barris són necessaris aquests equipaments

per Reusdigital.cat, Reus | 18 de maig de 2021 a les 12:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cs Reus aposta per "obrir un casal de gent gran a la zona de la Pastoreta i el passeig de Prim, tal i com demanen els veïns des de fa anys, ja que no hi ha cap equipament d'aquestes característiques al barri i això obliga les persones grans a desplaçar-se a altres punts de la ciutat".

Així ho recull una moció que es debatrà al plenari municipal de divendres (en directe, a Reusdigital.cat). El text també demana que "més enllà de la zona de la Pastoreta, l'Ajuntament estudiï en quins altres punts de la ciutat és necessari crear casals per a la gent gran" i que "el primer es pugui obrir ja l'any vinent".

La portaveu, Débora García, ha destacat que "des del 2016 l'àrea de Participació Ciutadana està elaborant el Pla Municipal de la Gent Gran, però som al 2021 i encara no sabem quines actuacions es proposen". D'altra banda, Cs demanarà que "en les subvencions o ajudes atorgades per l'Ajuntament als sectors afectats per la pandèmia no s'estableixi com a requisit trobar-se al corrent de pagament a la Seguretat Social i Hisenda". "Donada la situació actual, molts negocis i autònoms que encara subsisteixen es troben enormement endeutats, amb Hisenda i la Seguretat Social, entre d'altres" i, per això, considerem que "estar al corrent del compliment d'obligacions fiscals i socials per poder rebre ajudes i subvencions associades a la Covid-19 és una exigència molt difícil de complir i de justificar, donada la situació actual".

Segons García, "el ministeri d'Hisenda ja ha acceptat aquesta petició de l'Ajuntament de Mieres i demanem que Reus també demani al govern central poder aplicar aquesta exoneració als beneficiaris d'ajuts municipals". Per últim, Cs preguntarà al plenari sobre els fons europeus Next Generation.

En concret, sobre si "l'Ajuntament ha presentat algun projecte per rebre aquests fons" i "si és que sí, quina actuació i amb quin pressupost". García ha destacat que "sabem que l'alcalde de Reus s'ha reunit amb alcaldes d'altres municipis per exigir al govern estatal un millor repartiment dels ajuts comunitaris, però no s'ha presentat públicament cap projecte per rebre aquests fons i el termini per lliurar les propostes es va acabar ja fa uns dies".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: