Els agents de salut tornen al carrer per informar de les mesures anticovid

Des de la regidoria es considera el moment oportú per situar-los al centre de la ciutat, ara que hi ha una major interacció social

per Marc Busquets, Reus | 18 de maig de 2021 a les 06:00 |
Una agent de salut, el passat estiu, a l'avinguda del Carrilet | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ajuntament de Reus té previst, al llarg d'aquesta setmana, que agents de salut tornin al carrer per informar els veïns sobre les mesures preventives antiCovid. Ho ha apuntat a Reusdigital.cat el regidor del ram, Òscar Subirats, en una entrevista que podreu llegir aquest dimecres i en què el republicà comentarà, entre altres qüestions, l'estat del desdoblament del CAP Sant Pere, la vacunació a la ciutat o bé la redacció del Pla local de joventut. 

Una acció de 'responsabilitat col·lectiva'

Pel que fa a la campanya dels agents de salut, emmarcada en el projecte 'Quedem?', Subirats ha indicat que la seva essència és "que no es tractar de dir a la gent què ha de fer, sinó que apel·lem els veïns, els informem dels riscos existents i els convidem a prendre les decisions i les precaucions corresponents" en un context com l'actual. Després de les restriccions més severes, i ara que aquestes s'han flexibilitzat, des de la regidoria s'ha considerat oportú que és "un bon moment" per als agents per ser al carrer en una acció de "responsabilitat col·lectiva". En haver-hi una major interacció social, és el moment "ideal per recordar que la pandèmia encara hi és, i que cal vigilar", ha argumentat el regidor. 

Si fins ara els agents s'havien desplaçat als barris del terme on s'hi havia detectat una major incidència de la covid, la nova acció que s'ha de desenvolupar en els propers dies passa per situar-los al centre. "Es tracta d'anar allà on sabem que hi haurà més gent, i de comunicar-nos". Si fins ara els agents anaven en parella i diferenciats amb una armilla, ara hi haurà un element visual que vol captar l'atenció dels reusencs: una bicicleta 'tunejada' que farà de "reclam" per tal que es puguin transmetre els missatges preventius adients a qui s'hi acosti. Tot plegat, segons Subirats, "té sentit de fer-se ara perquè farem més vida al carrer i la vacunació massiva s'està desplegant". 

Les campanyes dels agents de salut es van impulsar des del consistori reusenc l'agost de l'any passat, si bé al novembre es va repetir amb el suport de voluntaris de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Els informadors, segons van explicar llavors fonts municipals, van respondre dubtes dels veïns sobre els grups bombolla, les restriccions existents en aquell moment o la distància entre persones als espais públics, entre altres. 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: