L’Ajuntament aprova, inicialment, els projectes de sis noves instal·lacions solars fotovoltaiques

Una instal·lació solar fotovoltaica en un edifici municipal | Cedida
per Reusdigital.cat, 17 de maig de 2021 a les 13:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Reus ha aprovat inicialment els projectes de sis noves instal·lacions solars fotovoltaiques aprofitant les cobertes dels edificis municipals. Es tracta del projectes executius d’una instal·lació solar fotovoltaica de 44,40 kwp a l’Institut municipal de formació i empresa Mas Carandell i els projectes executius d’instal·lacions solars fotovoltaiques de 14,8 kwp a les escoles Isabel Besora, Pi del Burgar, La Vitxeta, Rubió i Ors i Doctor Alberich i Casas.

En el cas de les instal·lacions ubicades al centres educatius, amb una potència de 14,8 kwp, l’energia que produiran serà aprofitada per cobrir part del consum elèctric dels centres educatius. L’altra instal·lació, de 44,40 kwp de potència, s’ubica a la coberta de l’Institut municipal de formació i empresa Mas Carandell Reus, on part de l’energia que produeixi la instal·lació solar fotovoltaica serà aprofitada per cobrir part el seu consum elèctric, i una part es compartirà amb habitatges de l’àmbit.

En aquest sentit, la instal·lació funcionarà com una comunitat energètica per l’autoconsum de les instal·lacions municipals properes i pel veïnat del barri Gaudí. Així, aprofitant la superfície de l’edifici municipal, els comptadors d’habitatges en un radi de 500 metres de la instal·lació es podrien alimentar d’aquesta instal·lació municipal. Es tracta, per tant, d’un projecte pioner perquè pretén desenvolupar una comunitat energètica en la qual participaran equipaments públics i privats, de manera què, a partir d’una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic municipal es comparteix l’energia generada amb immobles privats.

“Aquests projectes formen part de l’aposta del govern de Reus per l’autoconsum energètic als edificis municipals i també en la línia de generar energia verda per comercialitzar els excedents”, ha apuntat el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio. La inversió global en aquests projectes és de 190.000 euros.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: