1 de 10
SALUT

Marinada fa el 30 aniversari havent superat l'any més difícil

Imatge d'una de les activitats que s'han dut a terme al Centre Marinada | Cedida
per Reusdigital.cat, 16 de maig de 2021 a les 17:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, i la gerent de Villablanca, Cori Rodríguez, van acompanyar aquest passat dissabte a professionals i residents de Marinada en la celebració del 30 aniversari del centre. Vilella, que havia estat directora de Marinada, va recordar que l'últim any ha estat el més dur i difícil de la residència durant els seus 30 anys d'història. Tant ella com Rodríguez i com el director del centre David Godall  han reconegut la labor compromesa i responsable dels i de les professionals al llarg d'aquests 30 anysi, molt especialment, durant aquest any llarg de pandèmia.

Aquest dissabte, la Residència i Centre d'Assistència Especialitzada (CAE) Marinada va celebrar el 30 aniversari recuperant la Festa de les Famílies que en 2020 no es va poder celebrar a causa de la pandèmia. Aquest 2021, però, s'ha celebrat de manera restringida, ja que encara que residents i professionals estan vacunats, la situació sanitària recomanava una celebració restringida sense famílies.

Així, durant tot el matí es  van fer diferents activitats al jardí del centre per gaudir dels espais exteriors d'una manera lúdica i divertida. En acabar hi va haver un dinar conjunt amb el corresponent pastís d'aniversari.

Per commemorar el 30 aniversari del centre s'ha elaborat un logotip commemoratiu i un vídeo que repassa la trajectòria d'aquest recurs i que presenta el logo dels 30 anys.

Marinada 1991-2021

Marinada és un centre de titularitat pública de la Generalitat de Catalunya per a atendre persones amb discapacitats intel·lectuals greus i profundes. Ofereix un servei residencial amb 74 places per a persones del col·lectiu esmentat que tenen necessitats de suport extens i generalitzat. També ofereix un Centre d'Atenció Especialitzada (CAE) amb 15 places.

Marinada va néixer l'any 1991 de la mà del llavors Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. L'evolució del centre per adaptar-se als canvis que s'han succeït durant aquests 30 anys (canvis socials, legislatius, laborals, tecnològics, terapèutics, etc.) no han alterat el principi bàsic que és l'essència de Marinada: millorar la qualitat de vida de les persones ateses.

Aquest objectiu ha estat sempre possible gràcies a la implicació, al compromís i a la professionalitat de les més de 80 persones treballadores del centre durant aquests 30 anys, i també gràcies a la confiança i a la col·laboració de les famílies dels usuaris i usuàries. Tots i totes conjuntament han treballat incansablement per la millorar contínua, i per a fer de Marinada un centre de referència en l'atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual severa i profunda.

En aquest sentit, Marinada ha estat pioner a Catalunya i referent en l'ús de l'estimulació multisensorial i l'snoezelen per millorar la qualitat de vida del col·lectiu que atén. Es tracta d'una intervenció integral, que proporciona a la persona estímuls sensorials en un entorn controlat per facilitar el seu benestar i la connexió amb el món que l'envolta. Aquesta tècnica d'intervenció és especialment útil per millorar la qualitat de vida d'aquestes persones amb grans discapacitats, i que sovint presenten dificultats de relació amb el seu entorn.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: