Oberta la convocatòria de l'ajut per al menjador escolar fins al 18 de juny

per Alba Cartanyà, Reus | 13 de maig de 2021 a les 12:24 |

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus obre la convocatòria de subvencions per a l'assistència als menjadors escolars durant el curs 2021-2022. Es poden beneficiar d'aquests ajuts les famílies de l'alumnat d'educació infantil i primària i d'Educació Secundària Obligatòria dels centres educatius de la ciutat sufragats amb fons públics que compleixin els requisits establerts.

Aquests ajuts municipals cobreixen el cost quasi total o parcial del servei i complementen els ajuts que atorga la Generalitat de Catalunya. Segons explica el consistori, Reus és dels pocs municipis de Catalunya que gestiona aquests ajuts, ja que la majoria ho fan a través dels consells comarcals. Per via telemàtica, la sol·licitud es pot presentar a partir de divendres 14 de maig, i per via presencial, a partir del 24 de maig. Per totes dues vies, el termini finalitza el 18 de juny.

Després d'aquesta data només es podran rebre sol·licituds de subvencions per situacions sobrevingudes com nova matrícula, situació sobrevinguda que requereixi l'atenció de serveis socials o famílies que la seva situació econòmica s'hagi vist greument afectada i que compleixin amb els requisits econòmics marcats per la convocatòria.

La previsió és que els centres educatius i les famílies puguin rebre la resolució de la subvenció durant la primera quinzena de setembre via SMS.

Model abreujat o ordinari

Com l'any passat, el tràmit de sol·licitud de l'ajut per al curs 2021-2022 es pot fer via telemàtica o presencial i el model de sol·licitud pot ser abreujat o ordinari. Les famílies que van sol·licitar l'ajut el curs 2020-2021 i que la seva situació es manté igual, sense cap modificació de les dades i de la documentació requerida, poden fer la sol·licitud abreujada. En aquest cas, rebran un correu electrònic o un SMS amb les instruccions per poder fer el tràmit abreujat de manera més ràpida i fàcil.

Finançament dels ajuts

La convocatòria del curs 2021-2022 preveu una dotació màxima de 2.825.000 euros.

A més, pel curs 2021-2022, donada la continuïtat de la pandèmia, la Generalitat de Catalunya ha augmentat del 50% al 70% la part subvencionable. Això fa que les famílies tinguin subvencionat una major part del cost del menjador que el curs anterior.

Pel que fa a la despesa total que suposa aquests ajuts, l'increment estimat per aquest curs 2020-2021 és d'un 12% respecte del curs 2019-2020.

Any rere any, l'aportació de la Generalitat ha anat augmentant i en conseqüència la de l'Ajuntament s'ha anat reduint. El curs 2014-2015 la Generalitat es va fer càrrec del 51% del cost total dels ajuts i l'Ajuntament de Reus del 49%. Ara, una estimació per aquest curs 2020-2021 preveu que la Generalitat financi el 81% dels ajuts i l'Ajuntament el 19%.

Per consultar els requisits dels ajuts, així com per ampliar la informació sobre la convocatòria, accedir a la pàgina web de l'Ajuntament de Reus. 

Participació