1 de 10

Cs Reus denuncia la destrucció de nius d'aus protegides al parc del Mas Iglésias

per Reusdigital.cat, Reus | 13 de maig de 2021 a les 12:19 |
Aquest article es va publicar originalment el 13 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Cs ha denunciat aquest dijous "la destrucció de nius d'aus protegides com falciots al parc del Mas Iglésias". El grup taronja ha indicat, en un comunicat, que ha fet arribar un escrit al govern municipal per reclamar que "es paralitzin aquestes pràctiques en tot el municipi, tenint en compte a més que és època de nidificació" i per preguntar "si l'empresa tenia autorització per eliminar els nius i, en cas afirmatiu, en quines condicions".

La portaveu municipal de Cs, Débora García, ha comentat que "van ser els mateixos veïns els que van alertar del que estava passant i van explicar que els operaris tallaven les branques sense haver retirat prèviament els nius que tenien cries". "Com a resultat, els nius van quedar destruïts i algunes cries es van morir, mentre que d'altres van quedar malferides" i ha afegit que "els operaris van prendre alguns pollets, tot i que en unes galledes en pèssimes condicions, però d'altres van quedar a terra".

Finalment, García ha destacat que "les aus silvestres estan protegides i, en tots els casos, la destrucció i retirada dels seus nius no està permesa, segons la Llei de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat" i ha afegit que "en els casos d'espècies protegides es tracta fins i tot d'un delicte".

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: