Les Biblioteques Municipals publiquen la bibliografia d'Antoni de Bofarull i Brocà

Detall de la portada d'un dels llibres de Bofarull | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus | 10 de maig de 2021 a les 13:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les Biblioteques Municipals de Reus publiquen la bibliografia d'Antoni de Bofarull arran de la commemoració aquest any de l'Any Bofarull. L’Ajuntament de Reus ha decidit dedicar el 2021 a un dels personatges claus de la cultura catalana de la segona meitat del segle XIX, Antoni de Bofarull i Brocà (Reus, 1821-Barcelona, 1892). Va ser advocat, arxiver, escriptor, historiador i traductor. Des de les bibliotequess’ha fet una bibliografia conjunta, un recull de tots els llibres tant d'Antoni de Bofarull com els que tracten d'ell disponibles a les diferents biblioteques i que estan a disposició del ciutadà.

Aquesta bibliografia es pot consultar i descarregar aquí. Algunes de les obres més rellevants que s'hi poden trobar són 'L’orfeneta de Menargues' o 'Catalunya agonitzant', que la va escriure amb la finalitat d’impulsar la narrativa catalana i que està considerada com la primera novel·la romàntica en català o, també les narracions 'Costums que es perden i records que fugen'.

Com a historiador, alguns els seus treballs més destacats i que es poden consultar a les biblioteques són 'Historia crítica (civil y eclesiástica) de Cataluña y la Crónica del Rey de Aragón D. Pedro IV', el 'Ceremonioso', o del 'Punyalet', entre d’altres. Amb aquesta guia, on hi ha la presentació feta per Jaume Massó Carballido, comissari de l’Any Bofarull, es vol fomentar l’estudi i la recerca del reusenc Antoni de Bofarull, figura destacada i gran impulsor de la Reinaxença, entre d’altres.

 

 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: