Arrenca el Vinari 2021 amb el tast professional a la Casa Navàs

per Alba Cartanyà, Reus | 10 de maig de 2021 a les 13:52 |
Una imatge del tast professional a la Casa Navàs | Alba Cartanyà
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Vinari 2021 ha començat aquest dilluns 10 de maig al matí, amb el tast professional celebrat a la Casa Navàs. Aquesta 7a edició compta amb la participació d'una trentena de marques registrades i cellers, un 60% dels quals de la demarcació de Tarragona, i fins a setanta vermuts. La directora dels Premis Vinaris Vermuts Catalans, Esther Bachs, ha destacat que enguany hi ha hagut "un rècord d'inscripcions" i ha ressaltat que el sector "està més viu que mai". També s'ha mostrat satisfeta de la col·laboració amb la Casa Navàs, i contenta "de poder respirar la simbiosi entre modernisme i vermut" que desprèn la ciutat.

Bachs ha posat èmfasi en una "categoria important" que cada any creix, la de vermuts alternatius. Ha explicat que en aquesta edició s'ha decidit eliminar les medalles de bronze, i a través de la puntuació s'atorgaran les medalles de Grans Ors, Ors i Plates. A més a més, també hi ha un premi de disseny a la millor etiqueta.

Durant tot aquest matí de dilluns, el jurat especialitzat format per membres de l'Associació Catalana de Sommeliers i de l'Associació d'Enòlegs de Catalunya estan a la botiga de la Casa Navàs per valorar les diferents propostes. Juntament amb membres del Club del Bàrman de Catalunya, els professionals avaluen a cegues els productes a partir de criteris visuals, olfactius i gustatius. Posteriorment, està prevista una visita guiada per conèixer l'emblemàtic edifici modernista de la plaça del Mercadal.

Concursos populars

Un cop acabada l'avaluació professional, se celebraran concursos populars a diferents punts del territori amb la voluntat "d'apropar el vermut a la ciutadania" per tal de "posar en valor la seva proximitat i qualitat". Concretament, tindran lloc a Reus, Terrassa, Palamós, El Masnou, Cambrils i Tossa de Mar.

Aquestes activitats comencen al maig i s'allargaran fins al setembre. Les persones que assisteixin a les mostres de vermuts dels Premis Vinari votaran a cegues, com el jurat d'experts, sense conèixer la marca ni l'etiqueta, quin és el seu vermut preferit i el seu veredicte se sumarà al del jurat professional. També es podran gaudir i degustar les marques de vermuts participants, amb activitats de tastos i estands amb els elaboradors on podran mostrar els seus productes dins de jornades gastronòmiques de màxima afluència de públic. 

Els Premis Vinari

Els Premis Vinari dels vermuts catalans van neixer l'any 2014 amb la inquietud de revalorar un producte tradicional del país com és el vermut, elaborat en diversos cellers catalans seguint diverses fórmules i estils. Organitzat pel portal Vadevi, compta amb el suport de Reus Promoció i la col·laboració de la marca de sifons, Sanmy-Geiser, de l'Associació Catalana de Sommeliers, el Club de Bàrmans de Catalunya i Gràfiques Varias.

La setena edició dels Premis Vinari dels Vermuts compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i el suport i patrocini dels ajuntaments de Terrassa, Palamós, El Masnou, Cambrils, Tossa de Mar, i també la col·laboració de Bon Preu-Esclat, Sanmy-Geiser, Sarau, Tastets productes gourmet dels països catalans, Riedel Euroselecció, Gràfiques Varias, Club del Barman de Catalunya, l'Associació Catalana de Sommeliers i Enòlegs.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: