1 de 10

El Mas Carandell acompanya autònoms i microempreses per fer tràmits telemàtics

Una imatge del Mas Carandell | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus | 6 de maig de 2021 a les 13:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

A través del pla d'experienciació laboral 'Suport a la tramitació digital', el Mas Carandell ofereix acompanyament personalitzat en la realització de tràmits telemàtics bàsics a professionals autònoms i microempreses de la ciutat, sobretot en aquelles gestions vinculades amb l'Ajuntament de Reus i altres Administracions.

El servei no té cost econòmic per a l'empresa sol·licitant, i per rebre l'atenció només cal demanar cita prèvia al Mas Carandell, o bé al seu telèfon 977 010 850, en horari de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia.

L'assessorament tècnic va a càrrec de dues persones. Una l'ofereix des del Centre cívic Ponent i l'altra des del Centre cívic del Carme, ja que l'acció forma part d'un pla d'experienciació laboral, iniciat el passat febrer, inclòs en el conjunt d'accions que Mas Carandell duu a terme dins el Projecte Treball als barris, concretament als barris Sol i Vista i de la Inmaculada, i del Carme.

Augment de l'escletxa digital 

La magnitud de l'escletxa digital s'ha fet molt més evident a partir de la crisi de la covid-19. La manca de competències TIC, d'equips informàtics i de connectivitat, generen molta desigualtat a l'hora d'accedir a determinats recursos per la dificultat en les gestions cada cop més digitalitzades. Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació, comenta que "aquest projecte, entre d'altres, va néixer per promoure l'autonomia digital, i mirar de fer més petit aquest escull que afecta la ciutadania i a les empreses, sovint les més vulnerables. Per això es va pensar a crear aquesta nova figura professional, a cavall de l'àmbit social i de les TIC".

El pla d'experienciació laboral Suport a la tramitació digital és una acció subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: Projecte Treball als barris.

A banda d'oferir aquest acompanyament personalitzat, Mas Carandell també programa tallers de Certificat digital i tràmits en línia adreçats a autònoms i microempreses, en aquest cas des del pla municipal Reactivem Reus. Aquesta formació és virtual i té una durada de 4 hores. La pròxima edició, que serà la cinquena, serà els dies 13 i 14 de maig de 9 a 11 del matí. La inscripció és lliure mitjançant el web mascarandell.cat/cursos.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: