Convoquen el Premi de Narrativa Ciutat de Reus 'Diré el que em fuig'

Amb una dotació de 6.000 euros

per Reusdigital.cat, Reus | 6 de maig de 2021 a les 13:09 |
Una imatge de Gabriel Ferrater | Reusdigital.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les Biblioteques Municipals de Reus, en nom de la regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, convoquen el Premi de Narrativa Ciutat de Reus 'Diré el que em fuig'. Aquest premi vol honorar la memòria de Gabriel Ferrater i Soler, poeta, crític, traductor i lingüista nascut a Reus el 20 de maig de 1922.

També per aquest motiu, el premi pren per nom el darrer vers del poema 'A l’inrevés', que forma part del seu primer llibre 'Da nuces pueris', publicat el 1960. L'objecte del concurs és fomentar i donar suport a la creació literària en català així com dotar de prestigi als creadors i creadores a partir del reconeixement públic del seu treball.

El premi és obert a totes les persones físiques majors d'edat que tan sols podran ser guardonades una sola vegada i la seva dotació és de 6.000 euros. Les persones que vulguin presentar la seva obra al premi hauran d’enviar-la per correu electrònic a l’adreça preminarrativa@reus.cat entre els dies 1 al 30 de juny de 2021 i la resolució del jurat tindrà lloc al mes de desembre de 2021.

L’organització editarà el treball premiat, edició que es realitzarà a Viena Edicions. El jurat està format per Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, com a president; per Isabel Monsó, editora de Viena Edicions; per Jordi Cornudella, poeta i curador del llegat de Gabriel Ferrater; per Marina Porras, crítica literària; per Jesús Argentó, editor de Stroligut, revista digital de literatura catalana i en català; i finalment, per Cristina Garreta, directora del Servei Municipal de Biblioteques, que actuarà com a secretària del jurat. Les bases completes es poden consultar aquí.

Recasens ha explicat que "aquest premi respon al Pla d’Acció Municipal previst pel govern de Reus i vol incentivar la creació literària en català des de la capital del Baix Camp, però amb voluntat de ser prou atractiu per qualsevol autor en llengua catalana. El jurat, respon a aquesta voluntat de tenir membres de l’àmbit literari local, representat per Jesús Argentó; de l’àmbit creatiu nacional, representat per Jordi Cornudella; de l’àmbit editorial català, representat per Isabel Monsó, i finalment, de l’àmbit de la crítica literària, representat per Marina Porras. A més, tant Jordi Cornudella com Marina Porras, representen també l’univers Ferrater, que d’alguna manera inspira la convocatòria".

Les bases van ser aprovades i publicades el 22 d’octubre de 2020 i ara comença el compte enrere per a la presentació d'originals.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: