S'enllesteix la reforma del camí de Valls

Aquest dijous s'ha reobert al trànsit

per Alba Cartanyà, Reus | 6 de maig de 2021 a les 12:49 |
Una imatge de la visita d'aquest matí de dijous | Alba Cartanyà
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les obres de remodelació del camí de Valls ja estan enllestides, i aquest mateix dijous s'ha reobert l'accés al vial. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer; la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui; i el regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Monseny, han visitat el carrer per tal d'explicar l'actuació realitzada. Berasategui ha ressaltat que "l'espai públic és un valor que cal preservar" i ha reiterat l'aposta del consistori per la mobilitat sostenible. 

Les obres corresponen a la segona fase del projecte d'urbanització del vial, al tram entre els carrers de Sant Llibori i de l'Albiol. L'actuació desenvolupada ha donat més importància a la circulació de vianants per sobre la mobilitat rodada, eixamplant les voreres, fins ara molt estretes. Per poder-ho fer, s'ha eliminat la franja d'aparcament en superfície i s'ha deixat un carril de circulació de 3 metres. 

En la part més ampla del vial, entre carrer Sant Magí i carrer l'Albiol, s'ha deixat l'espai suficient per plantar-hi una filera d'arbres en la part sud. El projecte executat també inclou l'eliminació dels encreuaments aeris i cadiretes de la xarxa de subministrament elèctric. 

El contracte d'execució es va adjudicar a l'empresa Agrovial, amb un pressupost de 240.766,03 euros (IVA inclòs).

Licitació de les obres dels carrers de Miró, Santa Helena i Verge Maria

L'Ajuntament de Reus ha publicat aquest dijous, 6 de maig al perfil del contractant la licitació del contracte d'obres de reforma viària dels carrers de Miró, Santa Helena i Verge Maria. L'obra donarà continuïtat als treballs de reforma viària que en els darrers anys s'han executat entre els carrers Ample i Prat de la Riba.

El projecte defineix unes característiques del futur vial semblants a les dels carrers de l'entorn reformats recentment, amb base de formigó, paviment asfàltic i llambordes a les bandes laterals. El projecte manté el sentit de la circulació en els tres vials i redueix les places d'aparcament en superfície per a millorar l'accessibilitat dels vianants, per donar prioritat de pas als vianants i donada la proximitat d'aparcaments subterranis pròxims. La reforma dels vials també preveu la renovació de la senyalització, de la xarxa de sanejament i el soterrament del cablejat elèctric als encreuaments dels carrers.

L'actuació té un pressupost de projecte de 299.210,48 euros i compta amb una subvenció de la Diputació de Tarragona de 179.526,25 euros, en el marc de la convocatòria PAM 2020-2023. El pressupost restant l'aportaran l'Ajuntament (77.794,75 euros) i els propietaris d'immoble dels vials afectats via contribucions especials (41.889,48 euros). La previsió és que l'obra es realitzi en un termini de 5 mesos a partir de l'inici de l'actuació.

 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: