POLÍTICA

Acord unànime al ple per soterrar les línies d'alta tensió de la urbanització el Pinar

Els grups validen les propostes de Cs i CUP sobre la qüestió

per Marc Busquets Obré, 22 d'abril de 2021 a les 09:06 |
Una de les torres d'alta tensió | Google Maps
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La recta final del ple d'aquest dijous ha abordat les mocions dels grups municipals. Dues d'aquestes les han plantejades Cs i la CUP, i han instat el govern municipal a soterrar les línies d'alta tensió arreu del terme. De fet, s'han tractat en conjunt, però votat per separat. En el cas de la proposta del partit taronja, l'objecte de debat ha estat la situació a la urbanització el Pinar, on els veïns s'han mobilitzat recentment per fer sentir la seva veu. Per part dels independentistes, s'hi ha volgut aplicar "pesperctiva" i s'han fet constar, entre altres, les conseqüències que aquestes infraestructures tenen en la salut de les persones. L'equip del batlle Pellicer hi ha introduït un parell d'esmenes, totes dues acceptades pels proposants. L'acord ha estat unànime en totes dues mocions. 

Nou conveni entre les parts

En la seva exposició de motius, la portaveu de Cs, Débora García ha destacat la "reivindicació històrica" dels veïns de la urbanització el Pinar per soterrar les línies i ha reclamat l'entesa "entre les administracions i Endesa". El regidor no adscrit, Raúl Meléndez, ha avançat el seu vot favorable a les dues votacions. Ha fet el mateix el portaveu del PSC, Andreu Martín, qui ha demanat que tot plegat "no sigui una moció aprovada més".

Des del govern, la vicealcaldessa Noemí Llaurado ha apuntat que els veïns i el consistori de Castellvell han tornat a posar "la qüestió a la taula" i ha indicat que ja s'han fet contactes amb els diversos actors implicats "per tal que hi hagi diners per fer realitat el soterrament", en al·lusió al departament d'Economia de la Generalitat. "La clau és que també l'empresa subministradora s'hi comprometi", ha assenyalat. En tot cas, ha dit, caldria fer un conveni nou per establir les tasques i responsabilitats de les parts. 

Al segon torn de debat, García ha agraït la "lluita incansable" dels veïns de la urbanització el Pinar i, en la línia de Martín, ha demanat que "esperem que això no es quedi en un calaix". Des de l'altre grup proposant, el regidor Edgar Fernàndez ha celebrat el to del debat si bé ha lamentat que "ja fa 15 anys que aquesta és una situació que s'hauria d'haver resolt", en relació a les torres d'aquesta zona de la ciutat.

Martín ha apuntat que "em sembla que tot plegat s'allargarà un temps" i ha reiterat que "desitgem que el soterrament arribi a bon port". "Aquesta és una qüestió de salut públic. L'Ajuntament pot anar fent provisió de fons i negociant amb la Generalitat i amb Endesa per trobar una solució per als veïns", ha conclòs García. Acabada la doble votació, l'alcalde ha volgut donar resposta a les intervencions de Martín, tot assegurant que "la voluntat i el compromís d'aquest govern són soterrar les línies d'alta tensió de la urbanització el Pinar". 

Altres acords

Més endavant, el ple ha tractat altres qüestions. En aquesta línia, s'ha de destacar l'aprovació per unanimitat de l'impuls d'un Pla local de prevenció del suïcidi i salut mental, a proposta de Cs. Per contra, no ha prosperat la primera moció defensada pel regidor no adscrit, Raúl Meléndez, des de la seva sortida del grup taronja. Aquest ha plantejat l’eliminació progressiva de les zones blaves d'estacionament regulat de Reus.

Finalment, i després de set hores de sessió, s'ha debatut una moció de la CUP, exposada per la regidora Mònica Pàmies, "per tal que el govern de Reus accepti la seva responsabilitat en la protecció dels animals per a poder assegurar el seu benestar". S'ha estructurat en cinc punts, votats per separat, dels quals tan sols el primer ha prosperat. En aquest s'ha reclamat que el consistori reclami a la Generalitat de Catalunya la "desobediència" de la llei estatal contra els gossos potencialment perillosos "per tal que qualsevol sigui avaluat pel seu caràcter abans de ser obligat a complir mesures restrictives de tinença".

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: