FUTBOL

Els hereus del futbol roig-i-negre

Arran de la crisi i la posterior liquidació del CF Reus Deportiu han sorgit diversos projectes

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 21 d'abril de 2021 a les 11:42 |
De la crisi i posterior ordre de liquidació del CF Reus Deportiu n'han sorgit diversos projectes | Freepik
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

De la crisi i la posterior ordre de liquidació del CF Reus Deportiu n'han sorgit diversos projectes. Són els hereus esportius i emocionals del naufragi de la nau roig-i-negra, el 2019, a mans de Joan Oliver primer i de Clifton Onolfo després. D'una banda, la Fundació futbol base Reus (FBBR) va poder mantenir actiu el planter; de l'altra, un grup d'aficionats es va plantejar la creació d'un nou equip per preservar el llegat de l'entitat desapareguda. El CF Reus roig-i-negre ja competeix a Quarta catalana a partir del compromís de tècnics, socis i jugadors. 

Un tercer actor va entrar en joc mesos enrere. Es tracta de l'empresari Lluís Llauradó, decidit a tirar endavant un nou club de futbol amb els valors roig-i-negres com a actiu. Aquest ha explicat a Reusdigital.cat que l'objectiu és el poder començar a competir la temporada 2021/ 2022, i des de Segona catalana. Es tracta, en efecte, de la categoria on milita el CF Reddis, a les portes d'un centenari que donarà pas, a posteriori, a la materialització de l'acord amb la FBBR i la plataforma de seguidors Sempre Reus 1909, l'encarregada de dotar de massa social al nou projecte, un encàrrec del consistori. 

Llauradó ha exposat a aquest mitjà alguns dels detalls de la seva proposta esportiva. Aquesta s'ha concebut per poder escalar categories en uns anys, i ja tindria perfilada l'estructura tècnica. L'empresari ha subratllat que compta amb l'assessorament de Carles Reixach fill, i que l'entitat tindrà per nom CF Reus. A banda, es crearia un equip femení. "El que volem és sumar; som gent de Reus i el que pretenem és que a la ciutat s'hi respiri futbol", ha indicat. En aquest sentit, ha manifestat que per "preservar el sentiment roig-i-negre" és en contacte amb part dels veterans del CF Reus Deportiu, als quals aquest passat dissabte va lliurar equipacions roig-i-negres. Llauradó ha apuntat igualment que ha mantingut reunions amb representants d'altres projectes futbolístics i del consistori per exposar-los la seva proposta. 

A aquesta llista encara s'hi hauria pogut afegir un quarta alternativa esportiva al CF Reus Deportiu. Mesos enrere, un grup d'empresaris va iniciar els moviments per constituir-se com a club, però l'acord entre el CF Reddis, la FBBR i la plataforma Sempre Reus 1909 va frustrar l'operació. "No tindria sentit que continuéssim els tràmits", s'ha explicat des de l'entorn dels responsables. Aquests tenien diversos patrocinadors per començar a jugar des de Quarta catalana, i també havien mantingut trobades a la recerca de possibles aliances, tal i com va avançar Jordi Garcia en aquest mitjà.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: