LITERATURA

L’univers Badal

per Jordi Cervera Nogués, 18 d'abril de 2021 a les 10:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Sense acabar de tenir clar si és un elogi o un llast en aquests temps moderns on el que compta és la presència constant, el reconeixement immediat i l'esclat de focs artificials a tota hora, es pot afirmar que Josep Lluís Badal és un autor inclassificable.

L'únic que hi ha de sòlid en tot això és que els llibres que porten la seva firma són sempre una absoluta garantia de sorpresa, d'emoció, d'impacte i, sobretot, de bellesa. Pel que fa a la que ens ocupa ara, la seva branca infantil, és l'autor de la sèrie 'Hopi', 'El pirata Gorgo' i la meravellosa 'Els llibres d'A' i, d'un temps cap aquí forma un tàndem creatiu absolutament captivador amb Zuzanna Celej, una il·lustradora polonesa que viu a Catalunya des de ben petita.

La combinació del Josep Lluís i la Zuzanna és una màquina perfecta que en aquest llibre que ens ocupa assoleix unes elevades cotes de brillantor, gràcies també a la complicitat editorial d'Animallibres que ha fet una edició d'una bellesa formal inqüestionable

A 'Googol' no li agraden les preguntes però és un apassionat de descobrir coses, de conèixer gent i de la salsa de mostassa. Un llibre que interroga, que ens aboca a la sorpresa, a la fantasia, a que el cervell voli lliure sense cap lligam, sense cap limitació.

'Googol' és un llibre rodó, rotund, captivador. Una joia d'aquelles que mereix la pena tenir en un racó destacat de la biblioteca, un d'aquells llibres de bellesa singular en forma i fons, una d'aquelles joies que demostren a la pràctica que la literatura infantil és la mare de totes les literatures.

Arxivat a:
Dos Punts
Participació