OCUPACIÓ

La cooperativa de cures que impulsa Empresa i Ocupació serà una realitat a l'estiu

Són divuit les persones que actualment s'hi han sumat

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 8 d'abril de 2021 a les 11:45 |
Prats, en una imatge d'arxiu, a la sala de premsa de l'Ajuntament | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La cooperativa de cures que impulsa la regidoria d'Empresa i Ocupació funcionarà a l'estiu. Aquesta és la previsió amb la qual treballa l'equip que lidera el regidor Carles Prats, qui ha apuntat a Reusdigital.cat que el projecte té, entre els seus objectius, "el foment de l'ocupació i la regularització laboral" de les seves professionals. Ha estat durant l'últim any que s'ha preparat tot el necessari per donar la cobertura i el suport adequats a qui s'hi sumi. En aquest sentit, són 18 les persones que ara per ara en formen part, moltes de les quals vinculades amb anterioritat als centres cívics de Reus i al Casal de les dones, i també provinents de diverses borses de treball, com ara del Mas Carandell o de Càritas. 

Campanya per donar a conèixer el servei

Les persones que fan cures ja han rebut la formació telemàtica corresponent, ha exposat Prats, i per endavant resten pendents d'ultimar algunes qüestions. En aquesta línia, el regidor d'Empresa i Ocupació ha apuntat a la confecció dels estatuts de la cooperativa i al seu pla de viabilitat com algunes de les tasques per completar. Preus, infraestructura i clients són aspectes que igualment s'han d'acabar de definir. Ha de ser aquest mes d'abril, en principi, quan es faci una campanya de comunicació per donar a conèixer el projecte i la seva finalitat, i a l'horitzó hi apareix el proper mes de juny per donar per acabada la constitució de l'entitat. 

A partir d'aquí, ha indicat Prats, "la voluntat és la de fer créixer el projecte" més enllà de les 18 actuals interessades. El regidor ha explicat que s'han tingut en compte iniciatives similars que s'han gestat en altres poblacions del territori. "Ara sabem que les professional tenen la voluntat de tirar endavant, i des del consistori les hem animades a fer-ho. S'ha fet l'explicació del projecte, l'anàlisi de la seva situació i ara cal estudiar com es pot fer que sigui viable des d'un punt de vista econòmic, i com els particulars podran contractar el servei i que hi hagi demanda", ha argumentat. 

Reusdigital.cat ja va avançar, el juny de 2020, que la regidoria de Prats tenia previst posar en marxa el projecte amb la voluntat de donar suport a professionals que presten serveis d'assistència a persones amb determinades necessitats d'atenció. El regidor va assenyalar llavors que tot plegat s'havia concebut per poder regular la situació laboral de les treballadores del sector, i que s'havien previst campanyes per donar a conèixer la seva existència entre el veïnat de la ciutat. Un altre col·lectiu laboral vulnerable i al que s'ha mirat de donar suport des de la regidoria, ha dit Prats, és el dels 'riders'. 

 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: