ENTITATS

L'Església tanca el Centre Catòlic, la seu del Bravium

L'Arxiprestat argumenta la decisió pel 'mal estat' de l'edifici i anuncia una reforma 'integral'

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 28 de març de 2021 a les 08:52 |
Exterior del Bravium Teatre | Marc Busquets
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Arxiprestat ha anunciat aquest dijous que tanca el Centre Catòlic de Reus, la seu del Bravium Teatre. La causa, segons s'ha apuntat, és el mal estat de l'edifici, quelcom que suposa un risc per a la integritat de les persones que hi fan activitats. "És un espai de la ciutat que tothom coneix i que se sent seu, però necessita una actuació integral urgent", ha dit el delegat diocesà per als béns de l'Església, mossèn Josep Mateu, qui ha subratllat que en endavant es faran una sèrie de proves a l'estructura de l'immoble per determinar l'abast real de les afectacions, pressupostar les obres i executar-les. De cara al futur, no s'ha descartat que l'entitat cultural presidida per Ferran Figuerola (i que enguany celebra 70 anys) hi pugui tornar. Cal recordar que va ser el gener de 2020 quan va vèncer el contracte (de 30 anys) que l'ens tenia per fer ús de l'equipament.

'Greus problemes estructurals'

Mateu ha indicat que després d'una sèrie de feines prèvies encarregades a un arquitecte i a una enginyeria, s'han trobat que "l'estat de l'edifici és molt pitjor del que ens pensàvem". D'aquesta manera, ha apuntat que s'han detectat "greus problemes estructurals" i que, en conseqüència, "no són intervencions puntuals, les que cal fer; cal una reforma integral". Per tot plegat, ha afegit, "ens veiem obligats a tancar de manera imminent", ha sentenciat. Segons ha precisat, l'Arxiprestat ja ha informat l'administració pública de la decisió presa, i al llarg de la jornada mantindrà una reunió amb els components del Bravium Teatre. 

Un cop es tanqui l'immoble, s'acabaran de fer les proves pertinents i, a posteriori, es buscarà finançament per tirar endavant les obres. En aquest sentit, Mateu ha exposat que l'Església "no té prou recursos propis" per costejar els treballs, quelcom que implica igualment que no se sàpiga, per ara, els terminis d'execució de totes les actuacions necessàries. "La situació és d'emergència, i cal que el Bravium buidi l'espai del seu material. Si és en 15 dies, millor que en tres setmanes", ha demanat el mossèn. No obstant això, no s'ha tancat la porta a la tornada de l'entitat un cop el bloc estigués reformat. "Volem que el Bravium Teatre tingui continuïtat. Creiem, però, que la programació prevista no s'hauria de fer a l'edifici per responsabilitat", ha assenyalat, tot afegint que "a Reus hi ha espais alternatius on poder-la dur a terme". 

Encara en clau de futur, mossèn Mateu ha avançat que "volem que el Centre Catòlic sigui obert" i que "optem per una gestió responsable" de l'equipament, amb una "oferta cultural rica". El president del Bravium Teatre, Ferran Figuerola, ha assenyalat a Reusdigital.cat que la directiva de l'entitat s'esperarà a poder consultar l'informe tècnic encarregat per l'Església abans de pronunciar-se sobre la situació, si bé s'ha mostrat partidari de poder demanar "una segona opinió" a altres experts per esclarir quin és l'estat de l'immoble. 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: