1 de 10
FUTBOL TERRITORIAL

Recels de tots bandes per l'acord entre la FFBR i el CF Reddis

Recollim reaccions a l'entesa entre el Reddis i la FBBR | ND
per Jordi Garcia Arnau, Reus, Catalunya | 24 de març de 2021 a les 10:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'anomenat acord de col·laboració entre el la Fundació futbol base Reus (FBBR) i el CF Reddis, presentat aquesta setmana, ha despertat nombroses reaccions a les xarxes. Hem intentar fer un petit recull d'opinions de persones involucrades en el tema i que tenen alguna cosa a dir. Reusdigital.cat s'ha posat en contacte amb un parell de seguidors del CF Reddis per veure què en pensen, d'aquest pacte.

Tant Lluís Gómez Agustench com Josep M. Carnicer han estat jugadors, entrenadors i directius de l'entitat blanc-i-blava, i veuen amb recel l'entesa. No estan d'acord amb la pèrdua d'uns colors que han acompanyat el CF Reddis en els seus 99 anys d'història. Gómez Agustench recorda que el CF Reddis va perdre el seu futbol base a partir del projecte futbolístic Reus 2002, fet del que en fa responsable "Reus, Esport i Lleure. Una pèrdua que impossibilitava el creixement del club i que el deixava pràcticament sense recursos econòmics per poder fer equips competitius", raona.

És per aquest motiu que pensa que "cal lluitar al màxim per tornar a recuperar el futbol base" que tantes alegries va donar en el passat a l'entitat blanc-i-blava. Agustench es mostra molt crític amb l'actual president del CF Reddis, Xavier Roig, per acceptar, segons ell, "la pràctica desaparició del club" perquè, segons diu, el que fan l'Ajuntament i la FFBR és "aprofitar-se d'un club històric provocant-ne la pràctica desaparició per poder començar jugant a Segona Catalana".

Els reddisencs són conscients de les dificultats per les quals passa l'entitat, però això no és motiu per forçar-ne la desaparició. Agustench diu que "si cal, s'ha de jugar a Tercera o a Quarta Catalana, però cal seguir amb el club com sigui per respectar tota la gent que hi ha jugat i que ha lluitat per la seva supervivència". Agustench creu que el futbol reusenc és "en deute" amb el club, ja que gràcies a la junta de Joan Alonso no va ser absorbit en el seu moment per la SAE del CF Reus. Si això hagués passat, el 2019 haurien desaparegut els dos principals clubs de futbol de la ciutat.  El nom Lluís Gómez Agustench, a banda, va sortir relacionat amb un projecte de nou club de futbol a Reus que tenia la intenció de comprar una plaça a Primera Catalana, i on hi participaven importants empresaris de la ciutat com els germans Pintaluba, els Laboratoris Serra o Toldocolor entre d'altres.

Reusdigital.cat ha copsat també l'opinió d'un bon aficionat al futbol reusenc, com és Josep Baiges. El periodista es mostra preocupat la dificultat que pot tenir el nou club en crear un nou sentiment roig-i-negre. Considera que aquest acord entre la FFBR i el CF Reddis va massa encaminat cap a la tecnificació i poc cap a "crear una base generosa amb molts nens que puguin vestir la mateixa samarreta i que puguin dir que han jugat al Reus".

Segons Baiges, aquesta és la clau per fer club i fer aficionats que després ompliran les grades del camp. Com a exemple cita el Gimnàstic, on molts brivalls han vestit la samarreta grana i això fa que l'afició al futbol a la ciutat veïna estigui més arrelada que no pas a Reus. Baiges també es mostra preocupat perquè fruit d'aquesta refundació, el CF Reddis perdria els seus colors i la seva identitat, tot afirmant que "només faltaria que després de perdre el CF Reus, ara, el CF Reddis també passés a millor vida".

Una altra de les part implicades en aquest afer és el CF Reus Roig-i-Negre. N'hem parlat amb director del club, Xavi Carbó, sobre aquesta nova iniciativa futbolística. Carbó considera que s'ha d'ajudar el CF Reddis perquè ara s'ha convertit en el primer club de futbol de la ciutat, però no creu que "absorbir un club centenari i canviar-li el nom sigui la millor manera d'ajudar-lo". Carbó ha posat com a exemple la rivalitat entre FC Barcelona i RCD Espanyol, tot dient que els aficionats d'un club no anirien a animar l'altre si un dels dos desaparegués. Diu que "no té sentit" i que aquesta és una opinió generalitzada entre la gent amb la qual ha parlat.

El dirigent del CF Reus Roig-Negre s'ha mostrat esperançat pel fet que els recursos que hi ha presentats davant la justícia puguin donar com a resultat el retorn de l'històric CF Reus Deportiu. En tot cas, ells han fundat un "club homenatge" de l'antic CF Reus i amb aquesta idea s'han presentat davant la ciutat, tot aconseguint fer 660 socis actualment, i amb l'objectiu d'arribar als 1.000 quan es reprenguin les competicions. L'equip, per cert, debuta aquest dissabte a la Quarta catalana. 

Carbó considera que la ciutat és prou gran com per tenir dos més clubs de futbol importants i que tant el Reus com el Reddis li mereixen el màxim respecte. Per fer-ho més evident, van acordar en el seu dia un partit d'homenatge al CF Reus que jugarien el CF Reddis i el CF Reus Roig-i-Negre ja fos al camp del Pare Manyanet o bé al camp municipal del Roquís. I, finalment, aquest mitjà s'ha posat en contacte amb Jordi Cervera, regidor d'esports en el moment en que el CF Reus va ser expulsat de la LFP.

El nedador valora positivament la idea de fusió per recuperar el futbol a la ciutat, però creu que la iniciativa és precipitada. "No és el moment", diu. El CF Reus té encara dos recursos per resoldre a la justícia ordinària que podrien acabar de manera favorable al club roig-i-negre. Cervera afirma que "en el moment de l'expulsió del club de la Segona A s'estava al corrent amb la Seguretat Social i amb les nòmines dels jugadors", i que "fins i tot encara queden uns diners bloquejats".

Una sentència favorable podria tornar al CF Reus a Segona B, el que podria comportar un greu problema amb el nou club sorgit de la fusió de la FFBR i el CF Reddis. Cervera considera que els clubs han de mantenir els seus colors i la seva identitat centenària, tant el CF Reddis com, si s'escau, el CF Reus.

Arxivat a:
Esports, CF Reddis, FBBR
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: