1 de 10
TEMPS LLIURE

Les millors vistes del Camp, a l'Albiol

El castell, situat en un turó, ofereix una bella panoràmica de l'entorn

Vista de l'Albiol i del territori des del castell | Marc Busquets
per Marc Busquets, Reus, Catalunya | 26 d'abril de 2021 a les 09:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Si quinze dies enrere us vam convidar a Colldejou i el passat diumenge us vam proposar fer una escapada a La Febró, en aquesta ocasió us proposem la visita a un altre bell municipi del Baix Camp. L'Albiol limita al nord-est amb Alcover, al nord amb Mont-ral, a l'oest amb Vilaplana, al sud-oest amb l'Aleixar i al sud amb La Selva del Camp, és situat en un altell d'uns 900 metres i és coronat per un castell que ha esdevingut un dels símbols del poble. L'octubre de l'any passat, per cert, es va anunciar l'inici d'una sèrie de treballs per millorar-ne l'estat de conservació.

Per la seva privilegiada ubicació, a més, ofereix unes de les millors vistes del territori. De fet, i si el dia és clar i el cel net, permet que el visitant senti el litoral tarragoní als seus peus. És més, segons com no és difícil albirar el Mont Major de Mallorca. Per tot plegat, som en un altre indret que permet, d'una banda, l'inici de diversos recorreguts d'interès natural per als amants del senderisme per les muntanyes de Prades; de l'altra, el nucli té igualment altres atractius que aconsellen una passejada pels seus carrers, com la plaça dels Rentadors. 

Del patrimoni històric local cal subratllar la rellevància del ja esmentat castell. De l'original, segons sembla, tan sols en queden algunes parts. Ara bé, de la muralla en té restes amb torres quadrades i algunes edificacions centrals. La pujada val la pena per la panoràmica de postal que s'aconsegueix contemplar un cop al cim. També és destacable l'església de Sant Miquel, de finals del segle XVIII, amb una sola nau amb capelles.

A les Masies Catalanes, a banda, hi ha Villa Urrutia, un edifici modernista. El mas originari, apunten els cronistes locals, era el Mas de Mallafrè. De la transformació de la vella casa en l'elegant immoble en va ser responsable el seu propietari, el basc Augusto Urrutia Roldán, un indià que disposava de nombroses finques dedicades al cultiu del cacau a Veneçuela. 

Per arribar a L'Albiol des de Reus haureu de fer un trajecte d'uns 30 minuts, en cotxe. Agafeu la C-14, en direcció a la Selva, i més endavant seguiu per la TV-7046. Per fer un mos, el restaurant L'Albiol ofereix bona cuina. 


Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: