1 de 10
LLEURE

Pau i repòs, a Colldejou

Us guiem en una visita a la vila del Baix Camp per desconnectar de la rutina diària

La sortida d'aquest diumenge la fem a Colldejou | MBO
per M.B., Reus | 19 de març de 2023 a les 09:00 |

Els reusencs som afortunats, ja que a poca estona hi tenim localitats de gran bellesa i història, tals com la protagonista d'aquest diumenge. Al límit entre el Baix Camp i el Priorat, i al peu de la Serra de Llaberia, Colldejou és un indret muntanyós, el terme del qual és en bosc en la seva major part, i que convida a iniciar diverses excursions a peu per gaudir del seu ric patrimoni natural. 

Per arribar en cotxe, opteu pel bell paisatge que ens acull tot circulant per les carreteres T-310 i T-322. 

 

L'església i Cal Just


 

Amb tot, una passejada pels carrers del poble val igualment la pena, amunt i avall, a la recerca de racons d'allò més pintorescos. Una de les joies locals és l'església parroquial, dedicada a Sant Llorenç. Senzilla i bella, és d'àmplies dimensions i té annex un campanar de base octogonal. També cal destacar la rellevància històrica de Cal Just, una de les edificacions més antigues de la vila, ara casa rural. Va ser bastida el segle XV sobre un morro de roques, i té el seu origen en una torre de planta circular. La trobareu al carrer de Baix. 

Finalment, cal apuntar que a Colldejou són encara visibles algunes restes de la muralla que va envoltar la població, construïda durant les Guerres Carlistes. restes d'un fortí de la mateixa època es troben vora La Mola, segons va recollir Pere Anguera a Història dels pobles del Baix Camp (Reus Diari, 1989).

De fet, la mola de Colldejou (o simplement La Mola) és no només el símbol que identifica el municipi sinó una habitual destinació per a excursionistes i amants de la natura. Des del poble podreu iniciar diversos itineraris, ben senyalizats, per gaudir de la serra.  Al cim de la mola, pla i llarg, i que de lluny sembla un enorme queixal per a alguns, hi trobareu la pau i el repòs que tan cars són de trobar a la ciutat.

En un dia de cel clar (no és el cas del temps que vam tenir quan es van fer les fotografies que acompanyen l'article), a més, les vistes del territori són espectaculars. 

El nucli de Colldejou ens ofereix racons pintorescos Foto: MBO

 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: