1 de 10
POLÍTICA

El mercat del Carrilet seguirà obert fins al juny de 2024

El govern argumenta la continuïtat provisional per preservar els llocs de feina dels paradistes en un context de pandèmia

Una imatge d'arxiu del mercat del Carrilet, de Reus | ND
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 27 de gener de 2021 a les 15:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El mercat del Carrilet seguirà obert fins al 30 de juny de 2024. Ho ha anunciat el batlle, Carles Pellicer, en una decisió "responsable" que prioritza el manteniment de les 14 parades i els 25 llocs de treball que en depenen en un context com l'actual, marcat per la pandèmia. L'alcalde ha insistit, amb tot, que l'objectiu del govern segueix sent el de transformar la zona, quelcom que es preveu es comenci a fer possible en tres anys. "És millor preservar l'activitat econòmica que s'hi genera, per ara", ha apuntat al costat de la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i del regidor d'Empresa, Carles Prats. 

Una transformació 'cohesionadora' a la zona sud

Llauradó s'ha referit a la transformació "cohesionadora" de la zona sud que ha previst el govern, en un projecte que "abarcarà diversos mandats". Amb tot, aquest haurà d'esperar fins passat Sant Pere de 2024, perquè "volem preservar els llocs de treball" actuals de l'espai. Sobre el procés participatiu anunciat al ple, quan es va tombar la moció de l'oposició sobre la possibilitat de fer una consulta als veïns, ha exposat que es convocarà "en els temps adients" per "generar debat". En aquesta línia, ha admès que "fa setmanes" que s'estudiava la decisió que es prendria i ha manifestat que el context "no feia procedent" tancar l'espai i deixar sense feina els professionals que hi presten servei. 

Llauradó ha apuntat que si bé el mercat "genera pèrdues", el govern ha analitzat la situació dels paradistes i s'ha decidit que segueixi obert tres anys més. El regidor Prats, al seu torn, ha celebrat l'intercanvi d'impressions amb els professionals de l'equipament, aquesta tarda de dimecres, i ha lamentat que la figura "tradicional" del paradista "genera poc interès". "Podem allargar una mica més la seva vida (del mercat), però no eternament", ha subratllat, tot recordant finalment que un informe tècnic existent assenyala que el complex "es troba en una situació precària" per l'estat de l'edifici. La majoria dels paradistes, ha revelat Pellicer per part seva, han acollit "bé" la nova pròrroga. 

Els antecedents

Pellicer ha volgut comentar els diversos esdeveniments que s'han anat produint en els últims anys pel que fa al mercat del Carrilet. L'alcalde ha explicat que les concessions als paradistes van vèncer el 2019. El batlle ha recordat l'informe encarregat a l'Institut de mercats de Barcelona, on s'hi va reflectir la "necessitat" que a l'espai s'hi instal·lés un gran supermercat que assumís la inversió necessària per adequar-lo, o que aquesta l'assumís de manera directa el propi consistori, per valor de més de 5 milions d'euros. 

En paral·lel es va iniciar el període de consultes a operadors externs per tal que manifestessin la seva voluntat d'explotar parcialment l'equipament. En no confirmar-se'n cap, ha dit, el govern va assumir la transformació de la zona a termini i va oferir als paradistes la resolució de les concessions o bé formalitzar contractes de lloguer a precari fins al juny d'enguany. La llei, ha detallat, permet fer aquests contractes si se'ls associa a un projecte en concret, l'inclòs al Pla d'acció municipal (PAM) i que passa per una reformulació del sector sud a partir, doncs, de l'estiu d'aquí a tres anys. "El govern és sensible a la realitat social, i tancar ara el mercat no seria el més adequat", ha conclòs. 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: