1 de 10
XARXES SOCIALS

La bona cuina es comparteix a la xarxa des de Reus

Dues veïnes tenen un canal a Instagram en què difonen menús i receptes de restaurants de la ciutat i del territori

Les foodies ganxetes tasten les creacions culinàries d'establiments d'arreu | @foodies_ganxetes/ Instagram
per M.B., Reus, Catalunya | 15 de gener de 2021 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Va ser després d'un viatge a Girona quan les reusenques Judit Montferré i Rocío Jiménez, aficionades a la gastronomia, van trobar la millor eina per vehicular la seva passió per la cuina i, de passada, difondre-la de manera simple i directa. Van crear un canal a Instagram anomenat 'foodies' ganxetes per compartir-hi receptes, menús i curiositats, i prou bé que els ha anat. Sense fer-ne cap promoció pagada (quelcom que permet augmentar ràpidament el nombre de seguidors d'una marca o d'una personalitat) ja tenen una comunitat amb centenars d'usuaris. "L'acollida ha estat molt bona i això ens anima a tirar endavant", assenyala Montferré.

Les 'foodies' pengen fotografies dels àpats gaudits en diversos locals de la ciutat i del territori. "Són plats senzills i saludables", fa constar Montferré a l'hora d'explicar quina mena de continguts aposten per compartir entre els seus seguidors. De vegades, això sí, hi afegeixen postres d'aquelles que s'han de cremar al gimnàs. Amb tot, doncs, miren de fer difusió de locals i negocis del Camp "per compartir la bona cuina" que s'hi fa i perquè al capdavall "fem el que fem perquè ens agrada, és la nostra afició". 

Montferré argumenta en l'existència de diversos xous televisius el 'boom' de la gastronomia a la xarxa. L'interès es deu igualment al fet, al seu parer, que "la bona cuina és un plaer" i que compartir-la "també". Per tot plegat apel·len a la col·laboració d'altres 'foodies' per fer créixer el seu espai i descobrir "nous llocs i gustos', tal i com les reusenques descriuen al seu perfil. Compten, a banda, amb una adreça de correu electrònic (foodiesganxetes@gmail.com) per tal que qui ho desitgi s'hi posi en contacte per tractar qualsevol qüestió relacionada amb els fogons. 

Precisament Montferré es posa el davantal, "més que no pas ella", en al·lusió a la seva companya. De fet, al compte hi tenen un apartat (anomenat 'en casa') en què hi mostren tot allò que el plaer de la gastronomia pot oferir-nos si som a causa i tenim uns quants ingredients a l'abast. No són pocs atractius, en definitiva, per seguir el compte de les 'foodies' i disfrutar de la cuina. 

 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: