1 de 10
BROSSA

El comitè d'empresa de la brossa carrega contra el govern per no haver desestimat les ofertes al concurs per «inviables»

En un comunicat, els representants dels treballadors lamenten la 'nul·la sensibilitat' de Pellicer, al qual declaren persona non grata

Detall d'uns contenidors | ND
per Redacció, Reus, Catalunya | 20 de novembre de 2020 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La decisió del govern municipal de Reus d'adjudicar el nou contracte de la brossa a Valoriza ha causat "estupefacció" entre els representants dels treballadors del servei, actualment en mans de Fomento de construcciones y contratas (FCC). A través d'un comunicat, el comitè d'empresa ha carregat contra el batlle, Carles Pellicer, i el seu equip, perquè "sempre ens van assegurar que qualsevol oferta econòmica per sota del 5% del preu de sortida fixat per l'Ajuntament seria considerat baixa temerària".

Segons els seus càlculs, sobre aquest 5% "FCC ha incrementat la baixa en un 67% i, Valoriza-Romero Polo, en un 120%", s'ha assegurat. Al text, de diversos punts, s'hi ha fet constar també que "en el seu dia vam advertir l'alcalde sobre la poca confiança que ens mereixia el plec de condicions i la manera de valorar les ofertes" que es van presentar (dues, les de FCC i Valoriza).

Els representants han lamentat igualment que el calendari del procés "s'ha mantingut en secret, tant les reunions com les conclusions", i han assegurat que Pellicer els va garantir que fins aquest dimecres, dia 19, no es prendria cap decisió sobre el concurs. "El passat dia 13 es va tancar la valoració i el batlle va negar als nostres representants que hagués pres cap decisió", han manifestat.

De fet, i en el seu escrit, els representants han demanat "a tots els grups municipals i a les associacions de veïns que se sumin" a la voluntat del comitè de fer un peritatge extern per avaluar "la viabilitat o no" de les ofertes presentades al concurs i les puntuacions adjudicades. "Acceptaríem que el fes l'enginyeria contractada al seu dia per l'Ajuntament per realitzar l'estudi previ que va servir de base per a la redacció de el plec de condicions", s'ha detallat.

Per tot plegat, s'ha assenyalat al comunicat, "no podem amagar el nostre neguit ni la nostra perplexitat per com han transcorregut els esdeveniments al procés d'adjudicació". Els representants han carregat contra la "nul·la sensibilitat" del govern municipal amb la plantilla i contra "la falta de paraula de Pellicer, que es va comprometre davant de tot el comitè d'empresa que no passaria el que precisament ha passat, i que ara denunciem: que l'Ajuntament no hagi desestimat les ofertes per inviables".

En conseqüència, el sindicat de sanejament urbà d'UGT de les comarques de Tarragona ha optat per declarar persona non grata a Carles Pellicer. El comunicat es tanca tot avançant que "seguirem manifestant el nostre desacord amb les formes, el fons i el resultat d'aquest procés d'adjudicació, que ens perjudica els treballadors tant com a la ciutadania".

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: