1 de 10
EQUIPAMENTS

L'Ajuntament té previst rehabilitar el Mas Totosaus per destinar-lo a «usos socials»

La rehabilitació tindria un cost d'uns 150.000 euros

Una imatge de l'exterior del Mas Totosaus | Alba Cartanyà
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 15 d'octubre de 2020 a les 09:31 |
Aquest article es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ajuntament de Reus té previst rehabilitar el Mas Totosaus per destinar-lo a "usos socials". Actualment, segons ha pogut saber Reusdigital.cat, s'està tramitant l'inici de les obres, i properament es decidirà quin ús final tindrà. Des de la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament s'ha fet un estudi econòmic, i es preveu que la rehabilitació pugui costar uns 150.000 euros, segons les estimacions aportades a aquest mitjà per part de fonts municipals.

Restauració de l'exterior fa uns deu anys

En endavant, segons s'ha exposat, s'encarregarà el projecte per executar els treballs pertinents. Segons l'estudi que s'ha realitzat, actualment el Mas Tutusaus "està en desús" si bé fa uns 10 anys que se'n va restaurar l'exterior. "Des d'aquella data ha estat desocupat i presenta patologies pròpies del pas del temps i un manteniment pràcticament inexistent", s'ha apuntat des del consistori.

En aquest sentit, s'ha avançat que caldrà actuar "en tot el conjunt" de l'edifici respecte a la "dotació d'aïllament, les instal·lacions, o els acabats interiors", entre altres. Igualment es contemplen accions sobre la "restauració de façanes, la dotació de mitjans d'accessibilitat, l'eficiència energètica" i el confort del conjunt. 

Cal recordar que, el passat mes de gener i en sessió plenària, el grup del PSC va fer un prec a través del regidor Héctor Fort per instar el govern municipal a revertir la "degradació" i "l'estat d'abandonament" de l'edifici "i el seu entorn". En resposta a la qüestió formulada pels socialistes, la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, va admetre una "problemàtica de conservació" del mas i va manifestar després que "ens podríem comprometre a trobar-hi un ús". 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: