1 de 10
ENTITATS

El CAR manté l'objectiu d'acabar l'espai Marià Fortuny

La pandèmia ha alentit les obres de la nova zona, que comptarà amb un bar-cafeteria i un espai polivalent per dur-hi a terme actes diversos

Seu del Centre d'amics de Reus (CAR) | Viquipèdia
per Cristina Valls, Reus, Catalunya | 19 d'octubre de 2020 a les 17:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La junta del Centre d'Amics de Reus (CAR) continua amb la seva empresa d'acabar l'espai Marià Fortuny, tot i que, amb el context sanitari actual, desconeixen la data de represa de les obres, així com la de la seva finalització, almenys des de la darrera consulta feta. I és que, encara que estaven força avançades, es van haver d'aturar arran l'arribada de la Covid-19. A tall de recordatori, la creació d'aquest nou emplaçament (sufragat pel CAR) vol aprofitar l'espai lliure perquè les diferents seccions i entitats allà acollides en facin ús quan així ho necessitin.

A l'espai Marià Fortuny hi haurà localitzat "un bar i cafeteria, a disposició dels socis i sòcies, així com de la ciutadania, per poder esmorzar, berenar o jugar al brigde, fins i tot", enumera el president del CAR, Joan M. Mallafrè. Pel que fa al servei del bar-cafeteria, d'altra banda, l'entitat va anunciar pels volts d'aquest gener, via xarxes socials, la intenció d'externalitzar la seva explotació. L'aposta, que vol fer més còmoda l'experiència al soci, també vol captar-ne de nous. Val a dir, que l'agrupació compta amb una massa social representativa: Mallafrè la xifra en 500 integrants.

Recuperació dels jocs tradicionals a taula

L'espai Marià Fortuny compta amb una zona interior (de dues plantes) i una exterior amb pati, on s'hi ubicarà un escenari per fer activitats. Ambdues zones tenen "130 metres quadrats i l'amplitud", esmenta Mallafrè, el que permetrà dur-hi a terme esdeveniments "de forma simultània". "Tenir espais polivalents, doncs, ens donarà molta versatilitat", remarca.

Tant a l'espai superior com els baixos, on hi haurà el bar, hi volen acollir "tota mena d'actes derivats de l'activitat associativa", és a dir, des de presentacions de llibres fins a la recuperació de jocs tradicionals de taula, "com ara el de la botifarra", resol. Altres finalitats, perquè l'entitat reusenca hagi apostat per aprofitar l'espai disponible, han estat poder "oferir més serveis al soci i rejovenir els membres que pertanyen al Centre", destaca el president.

Reitera, també, que el bar-cafeteria estarà obert a la ciutadania, hi haurà Wi-Fi, "ideal per als estudiants dels centres educatius propers", expressa.

Mantenir-se 'en actiu i en contacte'

Durant el confinament, els membres de la junta de govern de l'entitat reusenca han mantingut el contacte; al principi, via telemàtica i, quan s'han pogut reunir de forma presencial, ho han fet tot complint les limitacions d'aforament vigents. "En aquests moments, comencem a reactivar les nostres activitats i organitzem projectes diversos. Per exemple, el 5 d'octubre encetem la lliga de futbol botons. Només farem dos partits simultanis, però", diu.

Un altre projecte que s'ha vist estroncat, pel context sanitari actual, ha estat la celebració del 40è aniversari de la revista trimestral Lo nunci, publicació fundada el 1979. "Estem agraïts de poder dir que, el proper exemplar (butlletí del primer trimestre de 2020 amb el número 158) veurà la llum amb motiu de l'efemèride molt aviat i comptarà amb imatges d'articles antics, que fan una picada d'ullet als primers números publicats", celebra el president del CAR.

De fet, afirma que hi haurà un acte commemoratiu relacionat a l'octubre, dedicat al que ha estat el gran mitjà de comunicació al Centre entre els socis i sòcies, el vincle comunicatiu i mitjà escrit vigent més antic de Reus", descriu. "L'hem mantingut en actiu després de tots aquests anys, això té un cost i una responsabilitat”, sentencia. Un altre dels projectes que es mantenen en actiu és també el certamen de poesia catalana ‘XVIIIè Premi ‘Francesc Martí Queixalós’, el qual tindrà una sessió pública d’adjudicació del guardó entre finals del mes de novembre i els primers 15 dies de desembre d’aquest any.

Les activitats de la resta de seccions, que formen part del CAR, també es posen en marxa. Hi ha una pila de tasques, però, que s'han deixat de fer, almenys fins que l'assumpte de la pandèmia no ho permeti.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: