1 de 10
TESTIMONIS DEL PASSAT

Les tardes a El Màtic de Reus

Ubicat al carrer Ample, va ser el saló recreatiu més popular entre els 80 i els 90

Un adhesiu del recreatiu El Màtic, de Reus | Todocoleccion.net
per M.B., Reus, Catalunya | 26 de setembre de 2020 a les 09:06 |
Aquest article es va publicar originalment el 26 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els joves d'ara potser ni ho saben, que als 80 i els 90 no tothom tenia una consola de videojocs a casa, i que una manera de passar la tarda era anar als diversos salons recreatius que hi va haver a Reus. Un dels més populars va ser El Màtic, ubicat al carrer Ample, que va ser dècades en funcionament. Fossin de marcians, de lluita tipus street fighter o d'altres, com Pac-man o el cèlebre Tetris, aquells jocs arcade (també anomenats de monedes, per entendre'ns) van ser un reclam lúdic per a diverses generacions. 

Diversió per 25 "peles"

L'habitual és que les partides a les maquinetes tinguessin un preu de 25 o 100 pessetes, i que segons en quins moments es formessin cues per jugar a segons què, ja fos per la seva acceptació entre els joves o per la mestria d'aquests a l'hora de fer anar els comandaments. Les màquines pinball (conegudes igualment com les màquines del millón) també tenien el seu públic. Al fons del local, per cert, hi havia un altre espai per jugar al billar o al futbolí. Molts parroquians recorden l'amo d'El Màtic, l'Àngel del bar Basora, i les llargues partides jugades de vegades tot fent campana a l'institut. Ara, El Màtic és el Salón Toka. 

El Màtic, però, no va ser pas l'únic recreatiu de l'època. A prop, al carrer de Gaudí, hi va haver el Hobby club, amb el qual es va establir certa rivalitat. Altres recordaran el Boliche, al carrer de la Mare Molas; o El Casinet, al carrer de Batan, davant de l'enyorat cinema Palace. Al raval de Santa Anna hi va funcionar el New park. I als 70 altres anaven a un local conegut com El club de la pela, al carrer de Sant Jaume tocant al del Baix del Carme, on les partides costaven precisament aquesta quantitat. 

Si la lectura d'aquest article us ha fet enyorar vells (i bells) temps, passeu per l'Insert coin del carrer de la Mar. 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: