1 de 10
TESTIMONIS DEL PASSAT

Les Peixateries Velles de Reus

A mitjan dels anys 80, la posada en marxa del mercat del Carrilet va comportar el tancament d'un espai emblemàtic del nucli antic

Una imatge d'arxiu de les Peixateries Velles, abans de la intervenció per convertir l'espai en una plaça | M. T. Eroles/ Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya
per Isabel Martínez, Reus, Catalunya | 12 d'abril de 2021 a les 13:52 |
Aquest article es va publicar originalment el 12 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

A mitjan dels anys 80 del segle XX, la construcció i posada en marxa del mercat del Carrilet va comportar el tancament definitiu de les Peixateries Velles (o 'Pescateries Velles', en la denominació tradicional de Reus). Aquestes eren considerades pels experts com "el millor espai neoclàssic local".

Aquest espai intermedi projectat per Antoni Munné va incorporar, posteriorment, el cobert amb una teulada sobre encavallades triangulades de perfil d'acer. La recepció inicial de les obres va tenir lloc l'octubre de 1854 i va ser en el període 1910-1914 quan es van escometre obres de reforma de les instal·lacions a càrrec de l'arquitecte municipal Pere Caselles.

En el moment de tirar endavant el projecte de rehabilitació de les Peixateries Velles, el consistori de Reus ja havia endegat el PERI del nucli antic i es van marcar quatre objectius: restaurar el conjunt i restituir el seu aspecte original; sanejar l'àmbit; revitalitzar els establiments de la zona i recuperar l'àmbit per a ús de plaça pública.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: