1 de 10
COL·LECCIONISME

«Reusenquisme» de solapa

Joan Carles Llop, del Col·lectors club, té desenes de pins amb entitats, llocs, establiments i personatges de la nostra ciutat

Un dels pins de Llop, en aquest cas del Mercat Central | Cedida per J.C. Llop
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 25 d'agost de 2022 a les 17:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 25 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ara potser ja no, però anys enrere qui més qui menys duia un pin a la solapa de l'americana, al pit de l'abric o fins i tot a la motxilla. N'hi havia de tota mena i mida i, en clau local, més d'un en va fer col·lecció.

L'entitat Col·lectors club, amb seu al carrer de Sant Jaume de la nostra ciutat, n'ha aplegat una bona colla i temps enrere en va fer difusió a la xarxa.
 

Comerços, entitats i personatges


 

Es conserven exemplars amb el relleu de la comarca del Baix Camp i algunes poblacions situades al mapa, del Santuari de Misericòrdia, del monument al general Prim i de la Prioral de Sant Pere. Comerços i establiments també en regalaven als clients, com la cadena de videoclubs Splay center, que en va fer una sèrie especial amb icones ganxetes tan populars com la Pastoreta o el Condesito. El Nen de les Oques, o el Sant Jordi del parc homònim, entre altres, també són protagonistes. 

Altres negocis, com la papereria i llibreria Tomàs Barberà o el colmado Giner també van fer pins amb altres símbols de la ciutat. Gegants i grallers, colles de carnaval o els Xiquets de Reus apareixen també a la col·lecció del Col·lectors club. Pel que fa als mitjans de comunicació, els més nostàlgics recordaran l'Espais7 o Impacte 48, que també formen part de la mostra de l'entitat.
 

Un pin de la Mulassa de Reus Foto: Cedida per J.C. Llop


Finalment, cal destacar que en tenen d'establiments que van abaixar la persiana però que romanen en la memòria col·lectiva. I és que qui no se'n recorda, del Drac ñam, del Vaixell o d'El màtic? El propietari d'aquest particular tresor, Joan Carles Llop, indica a Reusdigital.cat que la col·lecció de pins és tan sols "una anècdota" si es té en compte que els integrants de l'entitat tenen "objectes que molt probablement interessarien alguns museus" del territori. "Quan els col.leccionistes tenim temps per treure pols a les nostres col.leccions apareixen coses força interesants", conclou Llop. 
 

Un pin d'El Barato Foto: Cedida per J.C. Llop

 

Un pin del mitjà «Espais 7» Foto: Cedida per J.C. Llop


Vegeu aquí un vídeo amb imatges dels pins de Llop.

També hauries de llegir
Fa 30 setmanes

«Reusenquisme» de solapa

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: