1 de 10
EQUIPAMENTS

El Mercat del Carrilet tancarà per Sant Pere de l'any que ve

Tancat el període de consultes per estudiar-ne la viabilitat, cap operador privat d'autoservei ha mostrat interès per establir-s'hi

Clients al mercat del Carrilet, en una imatge d'arxiu | Reusdigital.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 5 de febrer de 2020 a les 18:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Mercat del Carrilet de Reus tancarà per Sant Pere de 2021, un cop s'ha donat per tancat el període de consultes a operadors privats d'autoservei i que aquests hagin mostrat "altres necessitats" després de l'anàlisi de la viabilitat del projecte de reforma de l'equipament. En conseqüència, el 29 de juny de l'any que ve s'extingiran els contractes dels paradistes actuals, una quinzena de titulars (el que suposa una desocupació del 75%, segons s'ha precisat). 

El concurs del Mercat Central 

El consistori els ha informat de la qüestió aquest dimecres, segons ha exposat el regidor d'Empresa, Carles Prats, tot animant-los a mantenir l'activitat al Mercat Central. En aquest sentit, s'ha apuntat que es té a punt el concurs per optar a comercialitzar els espais buits d'aquest últim, amb contractes de 21 anys de vigència. Si bé no s'han precisat quants dels paradistes del Carrilet estarien disposats a traslladar-se, s'ha exposat que s'espera "convèncer-los" en els propers mesos. Tot plegat s'ha relacionat amb l'estudi que temps enrere es va encarregar a l'Institut municipal de mercats de Barcelona, en el qual s'hauria determinat que la presència d'un autoservei complementari a l'oferta existent "és imprescindible" per garantir-ne la seva continuïtat. Finalment, després d'un "llarg temps de reflexió" i a manca d'un operador per al Carrilet, el govern ha decidit encarar "de nou" el futur d'aquest sector de la ciutat. 

En aquest sentit, Prats ha indicat que "es continuarà treballant per impulsar el barri", ja sigui a través d'ajuts i subvencions al comerç de proximitat (s'ha assenyalat que potser hi haurà una línia específica) i que l'impuls de nous equipaments podria servir per "crear noves centralitats a Reus". Cal recordar que, en campanya, ERC Reus va albirar a l'horitzó l'establiment d'un alberg juvenil a la zona; en la mateixa línia, Junts per Reus va admetre que la zona es troba "en estat precari" i que, per tant, necessitava una reforma. El cert és que el govern ha manifestat en ocasions que vol "reformar" l'entorn urbanístic i el seu encaix amb l'estació d'autobusos. Per part seva, el regidor ha avançat que també es farà una taula de treball amb els agents implicats "per recuperar múscul comercial" al Carrilet i que se celebrarà una audiència pública per explicar als veïns "quina és la situació actual" del barri. No se n'ha precisat la data, amb tot. 

Sobre el futur del Mercat Central, Prats ha anticipat que el 17 de febrer es donaran a conèixer les condicions per comercialitzar de les seves parades buides, unes 25 (el que representa el 40% del total). El regidor del govern ha celebrat que tots els grups representats al plenari municipal les hagin validades. Entre aquestes s'ha destacat que s'ha rebaixat en un 50% el cost d'entrada (de 15.000 euros a 7.500). Ni que sigui "de paraula", no hi ha la intenció de dificultar el possible finançament d'aquest import. 

 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: