1 de 10
COMUNICACIÓ

El periodista Enrique Canovaca reflexiona sobre la sostenibilitat de la premsa en l'entorn digital

Presenta llibre a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya el 10 de febrer

Una imatge de Canovaca | Fabián Acidres
per Redacció, Reus, Catalunya | 7 de febrer de 2020 a les 16:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El periodista Enrique Canovaca, vinculat a Reusdigital.cat, presentarà el seu llibre 'El periodisme digital amb valor. Claus per a la sostenibilitat de la premsa' a la seu barcelonina del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L'acte es durà a terme el dilluns 10 de febrer, a les 7 de la tarda i a la sala d'actes, i comptarà amb les intervencions dels comunicadors Santiago Ramentol i Ismael Nafría, a banda de l'autor.

Al seu treball, Canovaca s'hi qüestiona quin model ha d'adoptar avui en dia la premsa en l'entorn digital per poder continuar complint la funció social informativa que ha tingut fins ara i mantenir alhora la seva sostenibilitat.

El periodista, que també és docent a la URV, reflexiona sobre com els canvis socials provocats per l'aparició de webs informatius i la difusió d'informació a través de les xarxes socials han canviat de forma radical la manera d'informar-se del públic, i com això ha afectat profundament el model de negoci dels mitjans de comunicació, especialment de la premsa, que haurà de fer canvis inevitables per reinventar- se si vol sobreviure.

A través de l'estudi de sis mitjans catalans representatius ('La Vanguardia', 'El Periódico', 'Vilaweb', 'Ara', 'Crític' i Reusdigital.cat), Canovaca analitza com està canviant la relació de la premsa amb l'audiència, com s'haurien d'organitzar les redaccions, quins són els riscos que planteja la distribució dels continguts a les xarxes o com estan canviant les vies d'ingressos dels mitjans, entre altres qüestions. En essència, quines han de ser les bases per a la regeneració periodística que necessita el sector i quina és la proposta de valor dels mitjans per al futur en l'entorn digital.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: