1 de 10
LLEURE

El sol de tardor a l'Ametlla de Mar

Us guiem en un matí de diumenge per aquesta població de cultura marinera, al Baix Ebre

Una parella gaudeix del paisatge a l'Ametlla de Mar | Eli Mora
per M.B., Reus, Catalunya | 13 de novembre de 2022 a les 08:00 |

El sol de tardor també convida a passejar pels pobles de costa. Aquest diumenge us proposem agafar el cotxe i que us planteu a l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre. Fer un tomb per la Cala pot ser una bona manera de gaudir del temps lliure, tot descobrint racons pintorescos en l'essència d'un poblet pescador com és aquest.

Més enllà de les seves belles platges, l'oferta lúdica i cultural que ofereix als visitants no és pas poca. Un exemple és el Castell de Sant Jordi, una fortalesa de defensa del segle XVIII.


Racons pintorescos


 

Si baixeu des de Reus, la ruta fins a l'Ametlla la podeu fer per l'A-7. Des de Cambrils, però, podeu optar per la N-340. És una experiència curiosa observar com ha canviat l'entorn de la carretera, amb negocis i clubs tancats, desapareguts, testimonis d'altres temps, i la via de costa que ja ha començat a ser desmantellada. Un cop arribeu al poble, un bon lloc per esmorzar és a la plaça de Catalunya, on hi trobareu bars i restaurants i uns quants establiments. 


 

Una altra de les joies locals és La Candelera, església construïda el segle XIX que destaca per la seva única nau, força elevada. El campanar, a banda, és de base quadrada i és al costat esquerre de la façana. Si simplement voleu fer la vostra a la recerca de les pròpies descobertes, trobareu la plaça Nova (on temps enrere es considerava el centre del terme) o visitar el Centre d'interpretació de la pesca (CIP), on s'hi poden veure exposicions itinerants al voltant de la cultura marinera. 

Cales i platges, la Cova del llop marí (al nord del municipi), la Confraria de pescadors o les fortificacions a la platja de Port Olivet són altres atractius de la vila. La privilegiada ubicació va fer d'aquest de l'emplaçament una peça clau en l'estratègia de defensa de la República durant la Guerra civil, per la situació dominant del Golf de Sant Jordi. Un complex interior, a més, va servir com a refugi antiaeri.

Finalment, i per completar l'excursió, a 7 quilòmetres de l'Ametlla hi teniu l'Ecomuseu del vi, a la finca del Mas Helios. 
 

Platja de Sant Jordi d'Alfama, a l'Ametlla de Mar. Foto: Cedida
 

Port de l'Ametlla de Mar. Foto: Cedida
 

Port pesquer de l'Ametlla de Mar. Foto: S.B.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: