1 de 10
NADAL 2022

Benvinguts a Reus, Reis d'Orient!

Petits i grans omplen els carrers de la ciutat per seguir la cavalcada de Ses Majestats

Melcior, Gaspar i Baltasar a la porta de l'ajuntament | Estel Romeu
per Reusdigital.cat, Reus | 5 de gener de 2023 a les 21:30 |

Petits i grans han omplert els carrers de Reus per donar la benvinguda a uns convidats d'allò més especials, els Reis d'Orient, els Reixos. Ses Majestats han arribat a la capital del Baix Camp a la tarda, per aire i a la plaça d'Anton Borrell, on han estat rebuts per les autoritats locals.

Han anat a alguns espais de la ciutat, tals com l'Hospital Sant Joan, on han visitat els nens ingressats a la planta de Pediatria. Més tard, un cop s'ha fet fosc, ja ha iniciat l'esperada cavalcada per les principals vies de casa nostra. Llum, color, música i il·lusió, molta il·lusió, han estat els elements d'una vetllada única. 

La carrossa del rei Gaspar, a la plaça de Prim Foto: Estel Romeu

Regals o carbó


Armats amb càmeres i telèfons mòbils, els grans s'han dedicat a captar per a la posteritat el pas de Melcior, Gaspar i Baltasar per Reus. Els petits, per part seva, han recollit caramels sense descans per fer l'espera més dolça abans que arribi el gran moment. Caramels que patges i Reis no han deixat de repartir durant les més de dues hores de cavalcada.

Serà ja aquest proper aquest divendres, quan els infants es llevin, que descobriran els regals als peus de l'arbre de Nadal de casa. Si han estat bons minyons, això sí. Del contrari, rebran carbó

La plaça del Mercadal plena a l'espera dels Reis d'Orient Foto: Estel Romeu

La comitiva màgica, amb els patges i els reis, s'ha desplaçat finalment a la plaça del Mercadal a tres quarts de 9 dels vespre. El batlle, Carles Pellicer, i altres representants del consistori reusenc els han rebut amb els braços oberts i els han lliurat la clau de les claus, el que els permetrà accedir a les llars dels veïns per deixar-hi els seus presents mentre reposem i somiem.

Confeti i un gran castell de focs han celebrat l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, a qui els espera una llarguíssima nit de feina, així és que si els deixeu un grapat d'avellanes a la cuina segur que ho agrairan.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: