1 de 10
HABITATGE

«Parella jove busca pis al nucli antic de Reus»

L'habitatge a la venda ha pujat un 25% de preu i el de lloguer s'ha posat "a nivells d'abans de la crisi", apunta un administrador de finques de la ciutat

Cartell d'un pis en venda | Cedida
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 10 de novembre de 2019 a les 23:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La C. i la seva parella busquen pis al nucli antic de Reus. S'hi han posat a l'estiu i, si bé en un principi es van decantar pel lloguer, ara s'han decidit per la compra. "Preu per preu, ens surt més a compte, ho hem mirat", diu. La zona on volen viure sempre l'han tinguda clara. "Mercadal i voltants. És a prop de les nostres feines i valorem la comoditat de poder caminant a totes bandes", detalla. Després de setmanes d'intensa recerca als portals immobiliaris d'Internet, han vist ben bé una dotzena de vivendes. "N'hi ha algunes per 100.000 euros, però moltes altres ja s'enfilen als 130.000, o fins i tot més", exposa. El curiós del cas, revela, és que han comprovat com alguns dels anuncis han anat variant el preu dels immobles a l'alça, amb el pas del temps. "D'un en demanaven 110.000 euros i ara ja en són 125.000, i tot en qüestió de dies", alerta. 

Estudi reformat amb una cambra, bany i cuina per 500 euros

Tan sols fer una passejada pels carrers del nucli antic per adonar-se que el mercat segueix movent-se. Hi ha diverses finques a la venda, d'altres s'han acabat de rehabilitar i de cartells se'n veuen "una colla, si t'hi fixes bé", precisa la jove. "Sí, d'entrada vam pensar en llogar perquè a saber on voldrem ser en un temps, o si tindrem feina en una altra banda", manifesta. El problema, assegura, "és que hi ha poca oferta de lloguer". A més, "les condicions són exagerades", subratlla.

Altre cop a la xarxa, un estudi reformat d'una habitació amb un bany i la cuina surt per prop de 500 euros al mes. Després de fer números i passejar-se per no poques entitats bancàries, ho té clar. "La meva idea és quedar-me a Reus, perquè és casa meva. I si compro, ni que sigui a 30 anys, la quota mensual em surt per uns 350 euros", conclou. 

Advocat i administrador de finques a la ciutat, Sergi Guillén radiografia per a Reusdigital.cat el perfil dels veïns a la recerca d'un pis tomb de ravals endins. Acostumen a ser, en efecte, parelles joves "amb uns quants estalvis, o que compten amb l'ajuda dels pares o de la família", segons descriu. Altres "han venut casa seva i se'n volen comprar una altra", matisa. Quan analitza el mercat, observa que les sensacions estranyes que es tenien a finals del 2006 es tornen a tenir ara, ja que els tipus d'interès de la hipoteca "són per terra, els pisos a la venda han pujat un 25% i els de lloguer s'han posat a nivells d'abans de la crisi". "El mercat ha canviat molt ràpid en dos o tres anys", remarca. Ho argumenta en el fet que "la gent no es volia hipotecar pel que havia passat, i aquesta por ha fet pujar els preus altre cop". 

Tendències de futur

Amb tot, el nucli antic "sempre" ha estat atractiu pel preu afirma. Ara mateix, "hi viu més gent de la que ens pensem", al cor de la ciutat; un 90% són immigrants i, la resta, "ocupes i beneficiaris de rendes antigues", segons les dades de Guillén. Al carrer de Llovera, per exemple, "tot són locals, despatxos i pisos, amb persones que estan de lloguer i no necessiten aparcament", comenta. Als carrers de Barreres o de l'Amargura, amplia l'administrador, hi ha habitatges a "preus assequibles". Tot i això, constata que "s'ha mantingut o fins i tot reduït la demanda de pisos de lloguer o compra al nucli antic" perquè molts busquen "comoditat i serveis" en sectors com La Fira, la plaça de la Llibertat i el barri Niloga.

Sobre el futur del mercat de l'habitatge, i a partir del fet que "el lloguer ha pujat moltíssim de preu i la oferta és poca en comparació a tota la demanda que hi ha", Guillén augura que "si s'ajunta la crisi de la venda de pisos amb la del lloguer", pot haver-hi un "greu problema"

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: