POLÍTICA

El ple de Reus aprova el plec de clàusules del nou contracte de la brossa

A l'oposició, Cs hi vota a favor, el PSC s'absté i la CUP s'hi oposa

per Redacció, Reus, Catalunya | 25 d'octubre de 2019 a les 16:45 |
Treballadors de la brossa, en una imatge d'arxiu, al tomb de ravals | Reusdigital.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres a la tarda l'inici de l'expedient de contractació i el plec de clàusules que han de regir el nou contracte de serveis de recollida de la brossa, que tindrà un pressupost de licitació de 13.227.174,40 euros (IVA inclòs). Una gestió fins al moment prorrogada, i en mans de l'empresa Fomento de construcciones y contratas (FCC). L'aprovació s'ha fet per 18 vots a favor (els 15 del govern i els tres de Cs), tres en contra (els de la CUP) i sis abstencions (les del PSC).

Ha estat la regidora d'Hisenda i Contractació, Mariluz Caballero, qui ha presentat arguments d'aquest plec, fonamentat en aspectes com el compliment del marc legal i pressupostari, la millora en la qualitat medioambiental i una gestió eficient, adaptada als canvis i afavorida per una tecnologia més neta.

La portaveu de la CUP, Marta Llorens, ha obert el torn de paraules de l'oposició i ha destacat, de nou, la importància que el servei de la recollida de la brossa sigui "municipalitzat". Llorens ha apuntat que aquest servei requereix "un total compromís mediambiental", que segons la cupaire actualment "no existeix". La portaveu de Cs, Debora García, s'ha centrat sobretot en els treballadors de l'empresa i ha posat en relleu "l'esforç" que aquests fan, i que segons ella "no respon" a les necessitats de la ciutat. Segons García, cal ampliar la plantilla i augmentar les campanyes per incentivar la recollida selectiva.

Per la seva banda, la regidora del PSC Carmina Pozuelo també ha valorat "l'esforç" de la plantilla professional, que preval davant una maquinària, segons ella, “obsoleta”. A més, ha demanat que es contempli noves accions com el 'Porta a porta' que es fan en altres poblacions i que la deixalleria aculli també el servei de reutilització del material dipositat.

En resposta a les intervencions de l'oposició, la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, ha apuntat el compromís municipal de complir la normativa que marca incrementar el reciclatge dels residus un 60% el 2030. La regidora ha indicat també els avantatges que, segons ella, comportaran les noves aplicacions tecnològiques i accions com les noves campanyes de conscienciació. A més, ha posat ènfasi en el control que el govern municipal exercirà en el compliment de l'empresa adjudicada.

Caballero ha respost Llorens pel que fa a la municipalització del servei dient que això obligaria a la compra de la maquinària, la contractació del personal, a més d'aportar-hi 300.000 euros.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: