POLÍTICA

El PSC Reus considera «poc ambiciós» el contracte de la brossa

Martín avança un "no rotund" a l'expedient de pressupostos que es tractarà al ple de divendres

per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 24 d'octubre de 2019 a les 09:45 |
Imatge d'uns contenidors a Reus | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El portaveu socialista, Andreu Martín, ha qualificat de "poc ambiciós" el plec de condicions del nou contracte de la brossa que se sotmetrà a debat al ple del proper divendres. El socialista ha indicat que el document tracta de propostes que plantegen "complir el mínim" i que, d'aquesta manera, "el municipi seguirà a la cua de Catalunya" pel que fa a la gestió dels residus. A més a més, ha previst que no s'arribarà als objectius marcats i s'ha preguntat: "Qui pagarà les sancions que ens posarà Europa?". A banda, el líder socialista ha avançat un "no rotund" a les ordenances i als pressupostos, i els ha qualificat de "repressió fiscal per part del govern". Ha posat l'accent en què "l'afany de recaptar" és fruit de la "mala gestió econòmica que s'ha fet fins ara" i que els principals perjudicats seran els ciutadans, amb una "pujada brutal" dels tributs.

Partides "no especificades" als pressupostos

Encara sobre els detalls del plec de condicions del contracte de la brossa, Martín ha indicat que la fita de millorar un 3% l'any la recollida selectiva "està bé", però ha remarcat que des del seu grup municipal tenen dubtes sobre qüestions relacionades amb la implantació del sistema 'porta a porta' o amb la gestió de la plantilla de treballadors.

També han dit que és "insuficient" que es demani la incorporació d'un mínim de 10 contenidors intel·ligents, quan a la ciutat n'hi ha milers. "Es planteja la feina perquè estigui feta l'últim dia i, segurament, el que passarà és que no estarà", ha lamentat.

De cara al plenari de divendres, en què s'abordaran els expedients d'ordenaces fiscals i de pressupostos per a l'exercici de 2020, Martín ha indicat que es tracta d'uns comptes "fantasma" perquè, ha denunciat, "hi ha moltes partides que no s'especifica a què aniran destinades", com per exemple els 6,5 milions d'euros d'una "partida PAM". Ha afegit que n'hi ha d'altres que són "ridícules, molt mínimes" com les relatives a la protecció dels menors o a la violència de gènere. Per altra banda, el portaveu socialista s'ha queixat de la "falta de temps" per fer propostes i ha lamentat el "menyspreu a l'oposició" del govern Pellicer.

 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: