TEMPS LLIURE

Una passejada per Botarell

Perdre's pels carrers del nucli antic bé val la pena, si el que busqueu és una estona de pau

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de setembre de 2019 a les 21:16 |
Un dels pintorescos racons de Botarell, al Baix Camp | Marc Busquets
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El cap de setmana és sempre un bon moment per fer una escapada amb la família o els amics per redescobrir l'entorn. Aquest diumenge us convidem d'excursió a Botarell, d'on cal destacar les restes del castell o l'Església de Sant Llorenç com a elements patrimonials d'interès. Les masies del terme municipal o la Font vella, entre altres, són igualment entre els atractius d'una vila ben comunicada i amb una població superior a les 1.000 persones. Perdre's pels carrers del nucli antic bé val la pena, si el que busqueu és una estona de pau. 

La milenària Font vella

Si hi arribeu de bon matí, podreu fer un mos en alguns dels establiments del sector del poble. És el cas del restaurant Blanc i negre, al carrer de l'Era; o del Pedrafita. La visita pot continuar posteriorment per conèixer l'Església de Sant Llorenç, d'estil renaixentista i construïda entre 1617 i 1622. Tot tombant trobareu la Casa de la vila i, més enllà, la Font d'amunt. Una altra opció és que us desvieu cap a les restes del castell, construït a finals del segle XVI o bé a principis del XVII. 

A l'entrada del poble, a més, hi teniu la Pedra Fita. Segons el doctor Vilaseca es tracta d'un monument megalític concebut com a objecte de culte. Una altra icona de Botarell és la milenària Font vella, de la qual no es coneix del tot l'origen. En tot cas, és una possibilitat que fos l'origen de la fundació de la vila, per l'abundància i la qualitat de l'aigua. Actualment és el lloc on se solen dur a terme la majoria dels actes socials i festius de l'agenda local. 

Finalment, i per als amants de l'arquitectura, cal subratllar la importància del Mas d'en Perdiu, Bé d'interès local. La reforma modernista (de 1910) que es va fer al mas (del segle XVIII) va convertir un magatzem agrícola en un imponent habitatge, amb el menjador com a petita joia. Se'n va encarregar Joan Rubió. La trobareu als afores, al costat de la riera de les Voltes, i s'hi accedeix des de la carretera d'Alcolea, a la vora del camí que des del Mas d'en Duran va a les Voltes. 

Participació