1 de 10
POLÍTICA

L'Ajuntament reivindica el desdoblament del CAP Sant Pere i l'obertura immediata de la residència del CAPI Horts de Miró

Les dues mocions, presentades pel PSC, han estat aprovades per unanimitat

Exterior de la residència d'Horts de Miró, de Reus | Infocamp/ GDDCT
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de juliol de 2019 a les 09:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El ple del consistori reusenc, celebrat aquest divendres 19 de juliol al matí, ha aprovat dues propostes del grup municipal del PSC en relació al desdoblament del CAP Sant Pere i l'obertura de la residència del CAPI Horts de Miró.

En primer lloc, el portaveu dels socialistes, Andreu Martín, ha considerat "inadmissible" l'incompliment del govern de la Generalitat respecte al desdoblament del CAP Sant Pere, i ha lamentat que des de les administracions local i autonòmica no s'hagi determinat encara, ni tan sols, el seu futur emplaçament. "Entenc que vostès tenen voluntat política, però perquè aquesta sigui efectiva ha d'anar acompanyada de fets", ha afirmat Martín, que s'ha preguntat: "Què s'ha fet, en els últims quatre anys, per ubicar-lo en un altre lloc?". La regidora de la CUP, Marta Llorens, s'ha mostrat favorable a la moció dels socialistes, però des d'una posició "desesperançada" pel que fa a la solució d'aquest tema.

D'altra banda, el regidor de Salut, Òscar Subirats, ha assegurat que està compromès, des del dia que va prendre possessió del seu càrrec, amb el desdoblament del CAP de Sant Pere, i ha anunciat que des del govern ja han encarregat als serveis tècnics d'urbanisme quin seria el millor lloc per situar aquest equipament. "Hi estem treballant, els informarem degudament i confiem que al més aviat possible Reus podrà gaudir d'un CAP nou al barri del Carme", ha conclòs.

'Tots estem d'acord en l'obertura del CAPI Horts de Miró'

Pel que fa al CAPI Horts de Miró, la moció que ha presentat el PSC per reclamar "l'obertura immediata de la residència" també ha estat aprovada per unanimitat. El portaveu dels socialistes ha lamentat que "dos anys més tard de l'anunci de l'autorització d'aquestes places, el que ens trobem és que continua sense funcionar". "No hi ha excuses, amb aquesta dilació", ha manifestat. La portaveu de Cs, Débora García, ha denunciat que la Generalitat "estigui centrada en les seves batalletes secessionistes" i "s'hagi desentès de qüestions com aquesta".

Per altra banda, la portaveu de la CUP, Marta Llorens, ha demanat un calendari concret perquè "es resolguin aquests temes de gestió". En resposta, la regidora de Benestar social, Montserrat Vilella, ha confirmat que "no hi ha una data específica" perquè l'equipament comenci a funcionar, i ha assegurat que, malgrat que "tots estem d'acord que la residència ha d'obrir, hi ha hagut diversos entrebancs, com l'aplicació de l'article 155, que va comportar afectacions en el procés burocràtic". "La senyora García barreja naps i cols", ha reblat Vilella.  

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: