1 de 10
TESTIMONIS DEL PASSAT

Quan desplaçar-se a Tarragona era molt més entretingut

A Reus, una de les parades dels troleibusos era a la plaça de la Llibertat

Un trolei, a Reus, en una imatge d'arxiu | CIMIR (Col·lecció Antoni Zaragoza)
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 4 d'octubre de 2022 a les 15:45 |

Els qui ja tenen una edat recordaran els troleibusos que anaven de Reus a Tarragona, i viceversa, fa uns anys. La companyia que feia el servei era la FIRTESA, que volia dir Filovia Interurbanes Reus, Tarragona i Extensions. Aquest servei es va inaugurar a començaments dels anys 50 i va funcionar amb troleibusos durant uns 20 anys.

En aquest període, la companyia va adquirir nous models, més moderns, per adaptar-se a les exigències del trajecte, fins i tot uns troleibusos de dos pisos adquirits a empreses de Londres. Com una de les curiositats, cal esmentar que funcionaven amb només un doble cable, fet que obligava a aturar la marxa i baixar els tròleis d'uns dels vehicles, quan creuava amb un altre a la carretera.

Els troleibusos feien un ampli recorregut urbà per les dues ciutats. A Reus, una de les parades era a la plaça de la Llibertat.

Us convidem a ampliar aquest text amb els vostres comentaris explicant les experiències o els records que tingueu sobre aquest servei que forma part de la nostra història.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: