1 de 10
ENTITATS

L'Associació d'Amics del Ferrocarril de Reus fa quaranta anys i el Pla Raqueta en fa trenta

El col·lectiu exposarà fotografies antigues de trens, per Setmana Santa

per Jordi Garcia Arnau, 17 d'abril de 2019 a les 09:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Enguany se celebra el 40è aniversari de la fundació de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Reus (AAFR). Per festejar l'efemèride, L'AAFR té prevista tota una sèrie d'actes relacionats amb el món de ferrocarril. D'aquesta manera, al setembre es podrà visitar una exposició de fotografies antigues de ferrocarrils al local de Santa Llúcia.

Posteriorment, el 28 de maig, els integrants de l'associació tenen la intenció de fer una excursió a València per visitar una fàbrica de locomotores elèctriques. Des de l'entitat també s'ha exposat a Reusdigital.cat que han sol·licitat organitzar l'assemblea general anual de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril. Igualment, s'està preparant la celebració d'un dinar commemoratiu dels 40 anys de l'entitat.

Els 40 anys de l'AAFR, de fet, coincideixen amb els 30 anys de la posada en marxa del Pla Raqueta de Reus. Una infraestructura viària que va permetre que els trens que venien de Lleida continuessin cap a Barcelona sense haver de girar la locomotora, tal i com passava antigament. Aquesta maniobra feia perdre molta estona als combois que feien aquesta ruta. Justament per parlar d'aquest tema, de com encarar el futur de la mobilitat ferroviària al nostre territori, hi haurà una xerrada a càrrec de Francesc Pardo i Adrià Pàmies.

En aquests 40 anys, l'AAFR ha realitzat infinitat d'activitats, d'entre les quals podem destacar l'edició d'un llibre sobre la història de Carrilet de Reus a Salou i de la revista 'Bifurcació', que va publicar el seu últim número l'any 2013. L'altra gran fita de l'entitat va ser la posada en marxa del parc ferroviari de Misericòrdia l'any 2003.

Amb l'última ampliació, el complex compta amb 1.200 metres de via, cinc màquines i uns 30 vagons que fan les delícies dels infants i dels aficionats al ferrocarril en general.

Arxivat a:
Reus
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: